Šport > Košarka
38 ogledov

Snežni vihar ni zaustavil Mrežic

brooklyn nets EPA
Potem ko dan pred tekmo niso mogli trenirati, saj je snežni vihar ohromil vzhodni del ZDA, so košarkarji Brooklyn Nets premagali vodilno ekipo severozahodne skupine Oklahomo s 116:106.

Tekma v Brooklynu je bila zaradi snega hkrati prestavljena na popoldanski termin, a tudi to ni zmedlo gostiteljev. Vodili so od prve do zadnje minute in zasluženo prišli do zmage.

Najučinkovitejši je bil Brook Lopez, ki je dosegel dvojnega dvojčka - 30 točk, 10 skokov, izkazal pa se je tudi hrvaški reprezentant Bogdan Bogdanović z 18 točkami. Za Nets je bila to šele druga zmaga na zadnjih 15 tekmah pred domačimi gledalci.

Najboljši strelec pri Houstonu, ki je Dallas premagal s 115:104, je bil Trevor Ariza z 29 točkami. James Harden je dodal 23 točk, 15 skokov in deset podaj, na drugi strani pa je izstopal Chandler Parsons z 31 točkami.

Toronto je zabeležil osmo zaporedno zmago. S kolektivno predstavo - Kyle Lowry 21 točk, Jonas Valančiunas 20, DeMar DeRozan 18 - je razorožil Clippers, pri katerih je Chris Paul dosegel 23 točk in imel 11 podaj.

Najslabša ekipa lige je vpisala novo ničlo. Boston je bil boljši v vseh pogledih in je brez težav zabeležil peto zmago v sedmih nastopih. Jae Crowder in Isaiah Thomas sta zbrala po 20 točk, Avery Bradley jih je dosegel 19, Marcus Smart pa 16. Na drugi strani je bil najučinkovitejši Robert Covington s 25 točkami.

Miami Heat ta teden čakajo tri gostovanja. Najprej Chicago, nato Brooklyn in v petek še Milwaukee. Na tej zadnji tekmi naj bi se po poškodbi mišice v postavo vrnil tudi Goran Dragić.

Liga NBA, izidi:

Houston Rockets : Dallas Mavericks 115:104
Toronto Raptors : Los Angeles Clippers 112:94
Philadelphia 76-ers : Boston Celtics 92:112
Brooklyn Nets : Oklahoma City Thunder 116:106

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.