Šport > Košarka
125 ogledov

Sodišče bo izdalo pisno sodbo

Nachbar Slovenija Češka EuroBasket trening Zreče Saša Despot
Po neuspešni poravnavi se je danes na Okrožnem sodišču v Slovenj Gradcu začela in tudi že končala glavna obravnava v ponovljenem pravdnem postopku, v katerem podjetje Mentis od Boštjana Nachbarja zahteva 2,24 milijona evrov.

Že več kot osem let traja pravdni postopek, v katerem dravograjska družba Mentis računalniški inženiring od Nachbarja zahteva odškodnino zaradi posla oziroma pogodbe o zastopstvu, ki jo je leta 1997 z direktorjem Mentisa Dušanom Laznikom sklenil Nachbarjev oče Vlado Nachbar, saj je bil sin takrat še mladoleten, in po kateri bi moral košarkar Mentisu deset let plačevati del od košarkarskega zaslužka.

Mentis koroškemu košarkarju, nekdanjemu slovenskemu reprezentantu in nekdanjemu igralcu v severnoameriški poklicni košarkarski ligi NBA očita, da ni izpolnil pogodbe o zastopstvu, saj je zneske poravnaval do leta 2002 oziroma do odhoda v ZDA.

Mentis je tožbo vložil leta 2007 in z njo od Nachbarja takrat zahteval 1,2 milijona dolarjev, po številnih preobratih pa je nato okrožno sodišče leta 2012 tožbeni zahtevek Mentisa v celoti zavrnilo. Po pritožbi na višje sodišče, ki je bila zavrnjena, je Mentis uporabil izredno pravno sredstvo in na Vrhovno sodišče vložil predlog za revizijo, postopek pa so nato vrnili na prvo stopnjo oziroma na slovenjgraško sodišče.

Na slovenjgraškem sodišču junija in julija letos poskus, da bi se strani dogovorili v okviru poravnalnega naroka, ni bil uspešen. Sodnica Sonja Tovšak je tudi pred današnjim začetkom glavne obravnave ponovila predlog glede poravnave, a se strani nista strinjali in sta vztrajali pri svojih dosedanjih navedbah. V glavni obravnavi je nato sodnica med drugim zavrnila predlog Nachbarjevih odvetnic, da bi ponovno zaslišali košarkarja Nachbarja in njegovega očeta ter managerja Antonia Ricottija in nekdanjega generalnega direktorja kluba Benetton Maurizzia Gheraldinija, in napovedala izdajo pisne sodbe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.