Šport > Košarka
27 ogledov

Sodišče oprostilo zvezdnika NBA

derric rose Profimedias
Porota v Los Angelesu je zavrnila civilno tožbo ženske proti zvezdniku košarkarske lige NBA Derricku Rosu, ki naj bi jo skupaj z dvema prijateljema omamil in posilil v njenem stanovanju.

Porotniki so razpravljali manj kot štiri ure, preden so se vrnili v sodno dvorano in zavrnili obtožbe ženske, ki je zahtevala 21 milijonov dolarjev odškodnine.

derric rose | Avtor: Profimedias Profimedias
Tridesetletna ženska je tožila Derrica Rosa, Randalla Hamptona in Ryana Allena za najmanj 21,5 milijona dolarjev odškodnine, in trdila, da so jo leta 2013 omamili in skupinsko posilili. Vsi trije so obtožbe zanikali in zatrdili, da je bil spolni odnos sporazumen.

Ženska domnevnega posilstva ni prijavila policiji vse do leta 2015. Sodniški dokumenti kažejo, da je losangeleška policija odprla preiskavo. Ženska je nato svojo tožbo vložila avgusta lani.

Rosov odvetnik Mark Baute je dejal, da gre za "neresnični primer", s katerim ženska skuša zadeti "glavni dobitek na loteriji".

Rose, leta 2011 najboljši igralec lige NBA, se je v premoru preselil iz moštva Chicago Bulls k New York Knicks, kjer igra tudi Slovenec Saša Vujačić.

Sodnik Michael Fitzgerald je med drugim po koncu sodnega procesa zaželel Rosu veliko sreče v prihajajoči sezoni lige NBA, razen, "kadar bo igral proti Los Angeles Lakers".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.