Šport > Košarka
11808 ogledov

Sodniki Olimpiji ukradli zmago, zdaj jih čakata celo kazen in suspenz

Cedevita Olimpija ABA
Tekma med Cedevito Olimpijo in Crveno zvezdo še vedno buri duhove.

Derbi kola lige ABA, ko sta se v Stožicah pomerila ljubljanska Cedevita Olimpija in beograjska Crvena zvezda, je bil prava košarkarska poslastica, ki pa je imela neprijeten zaključek, saj so sodniki na koncu pomagali srbski ekipi do zmage s 83:82.

Košarkarji Olimpije so ob vstopu v zadnjo minuto vodili še za štiri točke, a je Zvezda najprej s trojko znižala zaostanek na vsega točko, po zapravljenem napadu Olimpije pa so na nasprotni strani sodniki vsega 7,5 sekund pred koncem piskali peto osebno Melvinu Ejimu, ob tej strogo dosojeni osebni napaki pa so popolnoma spregledali korake Nikole Ivanoviča, ki je bil nato uspešen z linije prostih metov.

A Olimpiji je vseeno ostalo dovolj časa za napad za zmago. Yogi Ferrell je stvari vzel v svoje roke ter poizkusil z metom za tri, pri tem pa ga je zelo očitno po roki udaril Nikola Kalinić in Olimpija bi morala imeti ob zaostanku za točko na voljo kar tri proste mete za zmago. Prav tako bi lahko še pred podajo iz avta piskali nemudoma osebno Branka Lazića nad Ferrellom in ker žoga še ni bila v igri, bi to pomenilo dva prosta meta in žoga iz strani za Olimpijo.  Toda sodniška piščalka je v sveh primerih ostala nema in tako pustila črno piko na sicer odlični košarkarski tekmi.

Da pa je bil Olimpija v zaključku tekme resnično oropana za zmago, govori tudi dejstvo, da je po poročanju srbskega Mozzart Sporta sodniški kontrolor v svojem poročilu delo sodnikov ocenil kot podpovprečno, kar pomeni da bo sodniška ekipa dobila sankcije, morala bi biti suspendirana. Predvidena kazen za podpovprečno oceno je namreč suspenz od ene do petih tekem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.