Šport > Košarka
12 ogledov

Sodniki so nam ukradli deset točk

Božidar Maljković KZS/www.alesfevzer.com
Slovenska košarkarska reprezentanca je na četrti pripravljalni tekmi še četrtič zmagala. V Klaipedi je padla tudi močna Litva, sicer gostiteljica prihajajočega evropskega prvenstva. Božidar Maljković in igralci kljub zmagi ostajajo na trdnih tleh.

Selektor Slovenije je po novi zmagi pohvalil svoje varovance in jim čestital za borbeno igro in pravi pristop. Izkušeni Božidar Maljković pa ni bil prav nič navdušen nad delom delivcev pravice. "Ni lahko igrati proti ekipi, ki ima podporo polne dvorane in hkrati na svoji strani še sodnike. Tega na novinarski konferenci pred tamkajšnjimi novinarji nisem želel povedati, slovenski javnosti pa lahko priznam, da nam je sodniška trojka ukradla najmanj deset točk. Zato fantom iskreno čestitam, saj so prikazali pravi odnos do igre," je bil brez dlake na jeziku Maljković in še dodal: "Z nepopustljivo obrambo, angažiranostjo vseh, ki so stopili na parket, smo nadoknadili marsikatero napako ali izgubljeno žogo. Vsi se zavedamo, da ta zmaga ne pomeni prav veliko, saj moramo takšno igro prikazati iz tekme v tekmo in že prvo priložnost za novo dokazovanje bomo imeli v nedeljo proti Črni gori."


V ključnih trenutkih je k uspehu svoje pristavil tudi Erazem Lorbek, ki je znova pokazal, kako pomemben je za našo izbrano vrsto. "Zmaga je zelo dobrodošla za dvig samozavesti, vendar se moramo hkrati zavedati, da je do evropskega prvenstva še dolga pot in da nas čaka še ogromno dela. Ključ do zmage je bila naša dobra obramba," najstarejši od bratov Lorbek opozarja, da njega in soigralce čaka še kar nekaj dela. Tudi izkušeni Matjaž Smodiš zmagi proti močnim Litovcem ni želel posvečati preveliko pozornosti: "Ne smemo biti evforični, čeprav smo premagali enega od favoritov prvenstva in to na njegovem terenu. Zmaga je pomembna za našo samozavest, vendar nas prave tekme čakajo šele na evropskem prvenstvu. Odigrali smo kolektivno, verjeli smo vase tudi v najtežjih trenutkih in prav to je odločilo zmagovalca."

V reprezentanco vpoklican še Rupnik

Luka Rupnik, kapetan mladinske reprezentance, ki je na minulem evropskem prvenstvu na Poljskem osvojila 12. mesto, je nov košarkar moške članske reprezentance, ki se pripravlja na EuroBasket 2011. "Rupnik je bil predviden, da ga vpokličemo, a je imel obveze z mladinsko reprezentanco, zaradi česar ga nismo mogli videti pri članih. Že pred začetkom priprav smo dejali, da bomo posebno pozornost namenili mladim igralcem in Rupnik je zagotovo eden izmed zelo talentiranih, pri članski reprezentanci pa se bo lahko marsikaj naučil od starejših igralcev, ob tem individualno napredoval, nam pa tudi pomagal na treningih," je ob tem dejal Maljković. Rupnik se bo reprezentanci pridružil že v petek, ko bo ta na Prešernovem trgu v sklopu prvega FIBA Europe 3na3 turnirja na Telemachovem večeru z navijači obiskala svoje podpornike in se predstavila pred Adecco pokalom EX-YU 2011. Slovenske igralce nato že v nedeljo, ponedeljek in torek čakajo naslednje tekme, najprej dvoboj proti Črni gori (nedelja ob 21.00), potem srečanje s Hrvaško (ponedeljek ob 21.00), v torek pa še tekma za 1., 3. ali pa 5. mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.