Šport > Košarka
370 ogledov

Sodniki stavkajo, tokrat brez tekem

košarkarska žoga Profimedia
Zaradi stavke košarkarskih sodnikov odložene sredine in četrtkove tekme.

Komisar članskih košarkarskih tekmovanj Gorazd Trontelj je zaradi začetka stavke košarkarskih sodnikov odložil sredine in četrtkove tekme državnega prvenstva in pokalnega tekmovanja, so sporočili iz Košarkarske zveze Slovenije.

Košarkarski sodniki bodo v sredo uresničili svojo napoved in začeli s stavko na tekmah članskih tekmovanj pod okriljem KZS. 

V sredo in četrtek se bodo sicer sestali predstavniki združenj vseh članskih lig in predstavniki košarkarskih sodnikov ter vendarle skušali najti ustrezno rešitev oziroma dogovor. V kolikor oziroma ko bo prišlo do doseženega dogovora, se bodo članska tekmovanja znova nemudoma začela, so še zapisali pri KZS.

Košarkarski sodniki so sicer prek svojega zastopnika Janeza Pejovnika prejšnji teden napovedali stavko, saj člani izvršnega odbora KZS na izredni korespondenčni seji niso potrdili, kot so takrat zapisali v sporočilu KZS, "drastičnega zvišanja sodniških taks".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.