Šport > Košarka
413 ogledov

Soigralec zagrenil življenje Prepeliču

klemen prepelič Epa Prepelič, član madridskega Reala, navdušuje v dresu Joventuta.
Ameriški košarkar v vrstah Reala je s svojo odločitvijo bržkone zapečatil usodo Klemna Prepeliča.

Dolgoletni košarkar Real Madrida Jaycee Carroll (37) je za eno sezono podaljšal pogodbo s španskim velikanom.

Sedemintrideseletni veteran je že zdaj tujec z najdaljšim stažem v dresu kraljevega kluba, naslednja sezona pa bo že njegova deseta v Madridu, kar doslej ni uspelo še nobenemu tujemu igralcu. 

Caroll je član Reala od leta 2011. V pretekli sezoni je prispeval 10,7 točke v španskem prvenstvu ACB oziroma 7,4 točke v Evroligi.

Branilec je z odločitvijo otežil življenje slovenskemu reprezentantu Klemnu Prepeliču, ki kot posojeni igralec Reala igra za Joventut iz Badalone.

Prepelič je pred dvema mesecema v pogovoru za STA dejal, da bi se z odhodom Carrolla sprostilo mesto v ekipi, zdaj pa ga po vsej verjetnosti čaka iskanje novega kluba.

Kot je pojasnil pred nekaj tedni, so vse niti v rokah Reala, ki lahko nemudoma prekine sodelovanje z njim ali pa ga podaljša še za eno leto.

"Seveda želim ostati igralec Real Madrida, saj je to klub, za katerega navijam že celo življenje, hkrati pa moram priznati, da imam vsaj tri ali štiri zelo privlačne ponudbe. Veliko bo odvisno od odločitve Jayceeja Carrolla. Če se bo upokojil, kot je že nekajkrat napovedal, se bo sprostilo mesto zame, drugače pa si bom poiskal novo sredino," je 24. marca za STA dejal Prepelič.

"Real Madrid točno ve, kaj lahko od mene pričakuje in kaj mu lahko dam. S ponosom bi znova oblekel beli dres, vendar se hkrati zavedam, da moram razmišljati tudi o svoji prihodnosti," je dodal 27-letnik.

Jaycee Carroll (188 cm) je za Real Madrid odigral 631 tekem, od 2011, ko je v prišel v Madrid iz Gran Canarie, pa je osvojil 19 naslovov: 2 evroligi, 1 medcelinski pokal, 5 španskih prvenstev, 6 španskih pokalov in 5 superpokalov.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.