Šport > Košarka
2668 ogledov

Zvezdnik nad sloviti klub: "Grozili so mi, da mi bodo polomili noge"

Dwayne Bacon Profimedia
Nekdanji član Panathinaikosa je razkril podrobnosti svojega razhoda z atenskim košarkarskim velikanom.

Ameriški krilni košarkar Dwayne Bacon ni več član grškega Panathinaikosa, kateremu se je pridružil lanskega oktobra. Atenski velikan je namreč aktiviral klavzulo v pogodbi, po kateri je imel v primeru disciplinskih kršitev pravico do enostranske prekinitve še pred iztekom dogovora. 

Bacon, ki se je medtem že vrnil v ZDA, je na družbenih omrežjih spregovoril o ozadju fizičnega spopada z nekdanjim soigralcem Lefterisom Mantzoukasom, s čimer je dokončno zapečatil svojo usodo v grški prestolnici.

Dwayne Bacon | Avtor: Profimedia Profimedia
"Mantzoukasa sem pretepel, ker me je provociral," je zatrdil Bacon in dodal, da so mu v klubu dlje časa grozili s fizičnim nasiljem. Med drugim trdi, da so mu na dom poslali varnostnike z namenom, da mu polomijo noge, če bo poskušal oditi.

"Pred vrata so mi poslali štiri varnostnike in jim naročili, naj mi polomijo noge, če bom poskušal oditi. Vse to samo zaradi tega, ker smo izgubili tekmo. Kot da bi bil poraz moja krivda in ne krivda celotnega moštva," je povedal Bacon in dodal, da so bili on ter soigralca Paris Lee in Derrick Williams pod neprestanim nadzorom ekipe.

"Prišli so v našo slačilnico in nam grozili. Pred našimi domovi so stali varnostniki. To je bilo eno veliko s*anje. Kljub temu sem igral naprej, ne glede na vse, kaj se mi je dogajalo. Tudi če sem bil poškodovan," trdi kontroverzni 27-letnik.

V klubu njegove navedbe kategorično zavračajo. V uradnem odzivu na povedano so iz Panathinaikosa sporočili, da so bili s košarkarjem kar se da potrpežljivi, a so se zaradi stopnjevanja disciplinskih kršitev znašli v brezizhodnem položaju.

"Več mesecev smo poskušali zaščititi njega in ugled našega kluba pred situacijami, v katerih se doslej še nismo znašli. Na žalost smo morali prekiniti pogodbo z igralcem, ki je pokazal nespoštovanje do ekipe, pravil in slačilnice. V moštvu obstajajo določena pravila, kar zadeva nočno življenje, uživanje alkohola in drugih substanc, splošnega vedenja, nasilja in vseh drugih prvin vsakodnevnega življenja. Tukaj ni prostora za igralce, ki ne spoštujejo Panathinaikosa in naših vrednot," so sporočili iz kluba.

Kar zadeva napotitev varnostnikov, v klubu pojasnjujejo, da je bila njihova naloga varovanje košarkarja pred nevarnostmi, ki so bile posledica negovega burnega nočnega življenja. 

"Moje povprečje je bilo 17 točk na tekmo, pet več od kateregakoli drugega igralca  v ekipi. Ne verjemite vsemu, kar slišite. Marsikaj sem moral prestati tukaj. Briga me, če sem se moral predčasno vrniti domov, še vedno bom dobil svoj denar. Naj grški novinarji poročajo tudi o tem," je žogico vrnil Bacon.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.