Šport > Košarka
41 ogledov

Sonca ugasnila v Salt Lake Cityju

gerald green phoenix suns Reuters
Ekipa Utah Jazz je v severnoameriški košarkarski Ligi NBA doma v Salt Lake Cityju premagala Phoenix Suns s 109:86.

Slovenski zvezdnik Goran Dragić zaradi poškodovanega desnega gležnja ni zaigral. Phoenix je na osmem mestu na zahodnem delu lige, ki kot zadnje še vodi v končnico. Dragić se je poškodoval v tretji četrtini na prejšnji tekmi proti Minnesoti.

Sonca so brez slovenskega organizatorja igre ves čas lovila zaostanek, z izjemo uvodnih minut druge četrtine. Za obrambo Phoenixa je nerešljivo uganko predstavljal Gordon Hayward, ki je vpisal 17 točk in ujel še deset odbitih žog ter prispeval devet podaj. Richard Jefferson je dal 17 točk, Diante Garrett pa je vpisal osebni rekord kariere s 15 točkami. Kar sedem igralcev Utaha je vpisalo vsaj deset točk ali več za zmago z največjo razliko v tej sezoni.

Pri Phoenixu so vrzel, ki je nastala z Dragićevo odsotnostjo poskušali zapolniti Gerald Green (17 točk), Ish Smith (13 točk) in Archie Goodwin (16 točk).

Dragić in Udrih v boju za končnico

Phoenix je izgubil še tretjo tekmo zaporedoma in si je še nekoliko zmanjšal možnosti za uvrstitev v končnico. Phoenixu se je v boju za osmo mesto na Zahodu približal Memphis, ki zaostaja le še za eno zmago. Memphis Grizzlies je bil ponoči uspešnejši od Phoenixa in je premagal Los Angeles Lakers s 108:103. Grizliji bodo lahko odslej računali tudi na pomoč slovenskega košarkarja Bena Udriha.

Liga NBA, rezultati:

Utah Jazz : Phoenix Suns 109:86
Goran Dragić zaradi poškodbe ni igral za Phoenix.

Philadelphia 76ers : Orlando Magic 90:101
Boston Celtics : Atlanta Hawks 115:104
Oklahoma City Thunder : Cleveland Cavaliers 104:114
Memphis Grizzlies : Los Angeles Lakers 108:103
Chicago Bulls : Golden State Warriors 103:83
Dallas Mavericks : New Orleans Pelicans 108:89
San Antonio Spurs : Detroit Pistons 120:110
Portland Trail Blazers : Brooklyn Nets 124:80
Los Angeles Clippers : Houston Rockets 101:93

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.