Šport > Košarka
30 ogledov

Sonca zažgala ob koncu: Dragić prvi strelec tekme

Howard Gasol Houston Rockets Los Angeles Lakers liga NBA EPA
Phoenix Suns so se s prvim strelcem tekme Goranom Dragićem (26 točk) vrnili iz izgubljenega položaja pri Minnesoti Timberwolves in slavili s košem Geralda Greena 3,9 sekunde pred koncem (104:103).

Goran Dragić je bil znova prvi strelec Phoenix Suns, v 41 minutah je dosegel 26 točk, devet podaj, šest skokov in ukradel še eno žogo, a je zmagovalca 3,9 sekunde pred koncem po izjemnem povratku pri Minnesoti Timberwolves odločil Gerald Green.

"To je ena najboljših zmag v moji karieri. Ekipni uspeh," je po tekmi na Twitterju zapisal Dragić. Zmaga Phoenixa je še toliko slajša, saj so bili minuto in 36 sekund pred koncem v težkem položaju – zaostajali so s 97:103. Sonca se niso predala: P.J. Tucker je najprej zadel dva prosta mesta, nato je bil natančen Dragić, s črte prostih metov je zadel še Markieff Morris, Green pa je dokončal delo s košem 3,9 sekunde pred koncem.

Samozavest serijsko

Pri Phoenixu se je izkazal Channing Frye z 22 točkami, od tega je zadel pet trojk, pri Minnesoti se je Kevin Martin ustavil pri 20, Kevin Love in Corey Brewer sta jih dosegla po 15.

"Postali smo samozavestni, zaupamo drug drugemu in mislim, da si vsi želimo igrati takšno košarko še naprej," je po tekmi povedal Frye. S predstavo je bil zadovoljen tudi Green: "Igrali smo bolje. Nihče v slačilnici si ne želi biti v takšnem položaju. Hočemo zmagovati tekme na lažji način."

Črni niz Pacers v Atlanti

Vodilna ekipa lige NBA Indiana Pacers je poraz doživela na gostovanju pri Atlanti Hawks (87:97). Pacers niso v Philips Areni zmagali vse od leta 2006, izgubili so 12. tekmo proti Atlanti, za zmago Hawks pa sta bila med najbolj zaslužnimi Kyle Korver s 17 točkami in Pero Antić, ki je prispeval eno manj. Na drugi strani je Paul George v statistiko vpisal 28 točk in 12 skokov, vendar je bil edini razpoložen igralec Indiane.

Uspešna je bila druga ekipe lige. San Antonio je s 112:90 premagal Dallas Mavericks, ob uspehu ostrog je blestel Tony Parker s 25 točkami in sedmimi podajami. Marco Belinelli je s klopi dosegel 17 točk, Tim Duncan je dodal 16 točk in 13 skokov. Pri Dallasu je bil strelsko najbolj razpoložen Monta Ellis z 21, Vince Carter jih je dosegel 14.

Smith ne bo več odvezoval

Ameriški košarkar J.R. Smith si je na zadnjih tekmah lige NBA omislil nekoliko nenavaden hobi: tekmecem je skušal kar med dvobojem odvezati vezalke na športnih copatih. Vodstvo lige za njegovo nagnjenje do odvezovanja vezalk tekmecem ni imelo razumevanja in ga je kaznovalo s kar 50.000 dolarji.

Zabavna dogodivščina je dobila epilog v sredo, ko je košarkar New York Knicks dobil 50.000 dolarjev kazni zaradi nešportnega obnašanja. Na torkovi tekmi z Detroit Pistons je namreč skušal pred izvajanjem prostih metov odvezati vezalke Gregu Monroeju.

Opozorilo ni zaleglo

Morda bi mu vodstvo lige še pogledalo skozi prste, toda 28-letni košarkar New Yorka je "kvizka" porabil že dva dni prej, ko je nekaj podobnega nameraval narediti z vezalkami Shawna Mariona. Ob izvajanju prostih metov je stal ob članu Dallas Mavericks, nato pa se nenadoma sklonil k tekmečevim čevljem in vezalkam.

Marion je sicer takrat poskus napada na svoje vezalke končal z nasmeškom in ostalo je samo pri poskusu razvezovanja, toda vseeno je moral ob naslednji prekinitvi igre športne copate z razrahljanimi vezalkami vnovič zavezati. Takrat je vodstvo lige NBA igralca samo opozorilo, naj neha s takšnim početjem, pri drugem prekršku pa ni pokazalo milosti. Celo trener kratkohlačnikov Mike Woodson je priznal, da ga je njegov varovanec rahlo presenetil.

"Česa takšnega pa še nisem videl. Misliš, da si doživel že vse, potem pa tole. Tega res ne bi smel narediti," je dejal Woodson za ameriški športni portal ESPN. Smith sicer del zaslužka že kar redno namenja za kazni. Ker je poleti kršil pravila lige o uporabi opojnih substanc, je novo sezono začel s petimi tekmami prepovedi igranja, novembra pa je zaradi tvita s sovražno vsebino, naperjenega proti tekmecu iz Detroita Brandonu Jenningsu, že moral odšteti 25.000 dolarjev v kazensko blagajno NBA.

Takole je videti odvezovanje "po Smithovo":

Liga NBA, rezultati:

Minnesota Timberwolves : Phoenix Suns 103:104
Dragić (Suns) 26 točk, 9 podaj, 6 skokov in 1 ukradena žoga.

San Antonio Spurs : Dallas Mavericks 112:90
Toronto Raptors : Detroit Pistons 112:91
Atlanta Hawks : Indiana Pacers 97:87
Brooklyn Nets : Golden State Warriors 102:98
New Orleans Pelicans : Washington Wizards 96:102
Houston Rockets : Los Angeles Lakers 113:99
Portland Trail Blazers : Orlando Magic 110:94
Los Angeles Clippers : Boston Celtics 111:105

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.