Šport > Košarka
46 ogledov

Sonca že v vzvratnem ogledalu Grizlijev

Dragić Lowry Toronto Raptors Phoenix Suns liga NBA Reuters
Goran Dragić je že v prvem polčasu domače tekme Phoenix Suns proti Detroit Pistons dosegel 15 točk, a je drugo zaporedno zmago Arizoncem z izvrstno zadnjo četrtino prinesel Eric Bledsoe (98:92).

To je bila še ena pomembna zmaga za Phoenix Suns v boju za končnico lige NBA. Za drugo zaporedno zmago, padli so Detroit Pistons, je bil Goran Dragić drugi strelec svojega moštva z 20 točkami, kar 15 jih je dosegel že v prvem polčasu.

Eric Bledsoe je bil s 23 točkami, petimi podajami in ravno toliko skoki junak dvoboja, še posebej zato, ker je zadeval takrat, ko je bilo najbolj potrebno. Bledsoe, ki se je šele dobro vrnil po operaciji kolena, je dobre tri minute pred koncem s trojko poskrbel za prednost Phoenixa (89:86), ki je Arizonci niso več izpustili iz rok.

Počutje takoj boljše

Markieff Morris je v izjemno pomembni tekmi prispeval 16 točk, za nasprotno ekipo je Rodney Stuckey vpisal 23 točk, Andre Drummond (13) je vknjižil 16 skokov za Bate, ki so izgubili že 12. zaporedno gostujočo tekmo.

"Brez dvoma mislim, da se danes počutim bolje," je po tekmi, po kateri se je Phoenix le na pol zmage približal osmim Memphis Grizzlies (osmo mesto prinaša igranje v končnici), ki imajo sicer boljše izide v primeru, da bosta ob koncu rednega dela sezone ekipi točkovno izenačeni, dejal Bledsoe. "Namesto, da bi prišel sem in se silil, sem nekako igral z več ritma. Sem pripravljen za eno trojko na tekmo. Mislim, da sem prej metal 0/4 ..."

Udrih obsedel

Slovenski organizator igre Dragić je 20 točkam, 15 jih je dal v prvi četrtini, dodal še pet podaj, tri skoke in ukradeno žogo, zadel pa je tudi dve trojki. Phoenix se še vedno oklepa devetega mesta na lestvici v zahodni konferenci, vendar pa so Dragić in druščina z zadnjima zmagama nekoliko popravili statistiko ter razmerje med zmagami in porazi.

Phoenix je le še pol tekme oddaljen od osmega mesta na Zahodu. S 40 zmagami so se izenačili z moštvom Grizzlies, ob tem imajo košarkarji iz Arizone 29 porazov, enega več od neposrednih tekmecev iz Memphisa. Grizliji so sicer ponoči vpisali poraz, klonili so v gosteh pri aktualnih prvakih Miami Heat (86:91). Beno Udrih je znova odsedel na klopi ter ni dobil priložnosti za dokazovanje pod obročema v majici grizlijev.

Dragiću tehnična po prerivanju s Stuckeyjem

Phoenix si je zmago zagotovil z nizom 12:6 v zadnjih treh minutah, ko je Bledsoe zadel omenjeno trojko. Detroitu ni pomagalo niti katastrofalno izvajanje prostih metov, samo Josh Smith, ki je sicer dosegel 15 točk in jim dodal deset skokov, jih je zapravil osem. Bati so v tretji četrtini nadoknadili zaostanek 12 točk in še dobrih šest minut pred koncem vodili (82:80).

Šele Bledsoe je po več izenačenjih zadel za tri točke prednosti, kasneje pa s polaganjem z 48,9 sekunde na semaforju poskrbel za 95:90, po katerem ni bilo več povratka za Detroit. Dragić je po prerivanju s Stuckeyjem dobil tehnično napako, sodniki so jo prisodili tudi Američanu. Phoenix bo od zadnjih 13 tekem kar devet odigral v gosteh. 

Liga NBA, rezultati:

Phoenix Suns : Detroit Pistons 98:92
Dragić (Suns) 20 točk 5 podaj, 3 skoki in 1 ukradena žoga v 33 minutah.

Miami Heat : Memphis Grizzlies 91:86
Udrih
 (Grizzlies) je bil na klopi.

Toronto Raptors : Oklahoma City Thunder 118:119*
Indiana Pacers : Chicago Bulls 91:79
Philadelphia 76ers : New York Knicks 92:93
Brookly Nets : Boston Celtics 114:98
Atlanta Hawks : New Orleans Pelicans 105:111
Dallas Mavericks : Denver Nuggets 122:106
Sacramento Kings : San Antonio Spurs 79:99
Los Angeles Lakers : Washington Wizards 107:117
* – po dveh podaljških

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.