Šport > Košarka
23 ogledov

Sosed za motivacijo

slovenija košarkarska repezentanca trening ožbolt Boštjan Tacol
Sašo Ožbolt je bil po mnenju mnogih prvi igralec Slovenije na tekmi z Gruzijo. V svojo statistiko je vpisal 21 točk, po štiri skoke in ukradene žoge, dve podaji, tekmeci pa so nad njim napravili tudi sedem prekrškov. V zadnji minuti dvoboja ga je selektor Božidar Maljković zamenjal z Luko Rupnikom, novi član Zagreba pa je tako zasluženo prejel aplavz slovenskih navijačev.

"Začeli smo slabo, nato pa smo se nekako zbrali. Končno nam je stekel met. Veseli, da tokrat nismo prišli v napeto končnico. Menim, da smo v zadnjem delu tekme kar kontrolirali potek dvoboja. Gruzija se je sicer spet izkazala za trdoživega tekmeca. Igra srčno in borbeno. Pomembno je, da smo v drugi del tekmovanja že prenesli nekaj točk," je po tekmi povedal Sašo Ožbolt, ki je k tretji zmagi Slovenije na evropskem prvenstvu prispeval 21 točk.

Na prejšnjih dvobojih je imela Slovenija veliko izgubljenih žog, tokrat samo osem. "Morda se je to zgodilo tudi zaradi njihove conske obrambe. Niso mogli biti agresivni po celem igrišču. Upam, da bomo tako igrali tudi naprej. V bistvu nam je celo nekoliko lažje igrati, če je tekmec močnejši. Za Gruzijo smo vedeli, da je dobra nasprotnica, zato smo jo vzeli popolnoma resno," je še povedal Ožbolt, ki se je hitro posvetil že Belgiji: "Igrali bomo brez podcenjevanja, kljub temu, da oni nimajo več možnost za napredovanje in ta tekma ne odloča o ničemer. Ne smemo se blamirati, moramo zabeležiti še eno zmago, po možnosti pa čim bolj spočiti priti na Ruse."

Tudi Oži ni spregledal zloglasnega soseda

O svoji tokratni predstavi Oži ni izgubljal veliko besed, ko pa smo ga vprašali, ali si je na spletni strani youtube ogledal zdaj že znani posnetek neznanega soseda, ki kritizira njegovo igro, pa je dejal: "Sem si ogledal. Najprej ne, potem pa so mi o tem povedali drugi. To me je dodatno motiviralo, vemo pa, da se podobno vede polovica Slovenije. Takšni pač smo. Ko ti gre dobro, so ljudje s tabo, ko ti gre slabo, te hitro popljuvajo. Tudi nogometaši si po tekmi z Estonijo niso zaslužili takšnega odziva. Ko so igrali na svetovnem prvenstvu, je bilo vse lepo in prav, potem pa se ob enem porazu vse spremeni."

Komentarjev 3
  • KOŠARKAmanija 11:30 05.september 2011.

    Navijajmo za naše košarkarje, ki se potijo v Litvi!KLIKNI www.facebook.com/KosarkaManija in zadeni LED TV Gorenje ali mobilnika Nokia/Samsung...

  • JackD 23:58 03.september 2011.

    Kako zamerim Olimpiji, da z njim ni podaljšala pogodbe. Po tem, ko jih je po 8 letih neplačevanja končno tožil, mu oni po vsem tem kar je storil za njih obrnejo hrbet. Oži, srečno, kjerkoli že boš igral!

  • nergač 23:34 03.september 2011.

    Ožbolt, komaj malo zaceliš žnable, spet jih dobiš s komolcem po ustih od teh konjev. Odlično Ožbolt!