Šport > Košarka
925 ogledov

"Sovražim geje!" - NBA legenda se posipa s pepelom

Tim Hardaway Reševalni pas/Twitter
Nekdanji vrhunski NBA košarkar obžaluje svoje izjave na račun homoseksualcev.

Tim Hardaway, nekoč eden najboljših branilcev v ligi NBA, se je pred 15 leti oklical za homofoba, s čimer si je nakopal hude kritike javnosti. 

"Veste, da sovražim geje. To sem zelo jasno povedal. Sovražim geje. Ne maram biti v njihovi družbi. Sem homofob. Tega pač ne maram. To sploh ne bi smelo obstajati v ZDA ali na svetu," je leta 2007 dejal ameriški košarkar.

Danes 56-letni nekdanji član Miami Heat obžaluje nespametne izjave, s katerimi je očrnil svojo javno podboro.

"Odraščal sem kot pripadnik cerkve in tako so nas učili. Vcepili so nam prepričanje, da to ni naravno. To je bila drugačna vzgoja. Ne pogovarjaj se z njimi, ne ukvarjaj se z njim, pusti jih pri miru."

"Nikoli nisem grdo govoril o njih ali bil sovražno nastrojen. Tako sem bil naučen. Lahko vam povem, da sem se pošteno motil. Ni bilo prav, kar sem govoril, in ljudje so zaradi tega trpeli. Moral sem odrasti in se zazreti vase. Moje besede so bile žaljive," priznava Hardaway, oče Tima Hardawayja Jr., ki si v Dallasu deli slačilnico z Lukom Dončićem.

"Še danes veliko ljudi ne želi imeti opravka z mano zaradi teh besed. Po eni strani jih razumem, vendar me vseeno moti. Mnogi mi to še vedno zamerijo. Nekatere organizacije nočejo govoriti z menoj. To me spremlja na vsakem koraku."

Tim Hardaway je petkratni All-Star in nekdanji član prve peterke (1997). V karieri je igral za Golden State Warriors, Miami Heat, Dallas Mavericks, Denver Nuggets in Indiano Pacers. Nekaj let po koncu kariere so v Miamiju upokojili njegov dres s številko 10.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.