Šport > Košarka
15 ogledov

SP 2010 odpovedal tudi Udrih

Beno Udrih Saša Despot
Beno Udrih, 28-letni igralec moštva Sacramento Kings, je po osmih dneh priprav na Rogli in na Ptuju v sredo popoldne zapustil slovensko izbrano vrsto.

Odločitev je padla na sestanku med vodstvom reprezentance in Benom. Udrih ni bil zadovoljen z vlogo, ki mu jo je v akciji SP 2010 želel nameniti selektor Memi Bečirović, zato sta se Beno in vodstvo reprezentance, da bi se izognila kasnejšim težavam, dogovorila, da organizator igre izbrano vrsto zapusti. Odstop so že pred tem odpovedali Saša Vujačić, Erazem in Domen Lorbek, Matjaž Smodiš, Jurica Golemac in Rašo Nesterović.

Memi Bečirović, selektor slovenske reprezentance:
"Delegacija Košarkarske zveze Slovenije je bila že aprila pri Benu v Sacramentu, kjer so ga povabili k sodelovanju v reprezentanci, kasneje pa sem ga poklical tudi sam in mu razložil, v kakšni vlogi ga vidim v ekipi, oziroma mu povedal, kakšen je moj koncept. Dal sem mu vedeti, da bo tekme začenjal Jaka Lakovič, a bo tudi on eden izmed vodij reprezentance na parketu ter bo imel zadostno število minut in pomembnih odločitev, na kar je pristal. Žal je Beno že prvi dan na Rogli začel razmišljati drugače in zato smo se odločili, da se o tej kočljivi zadevi pogovorimo čim prej. Dogovorila sva se, da počakava teden dni in se s hladnima glavama skupaj z  direktorjem Matejem Avanzom in športnim direktorjem Walterjem Jeklinom usedeva še enkrat. Vse dileme smo namreč želeli rešiti, preden se začno pripravljalne tekme. Pogovarjali smo se debelo uro, a razlike v mišljenju in konceptih so ostale, tako da smo skupaj ocenili, da je za slovensko reprezentanco bolje, da nadaljujemo vsak po svoje."
 
Matej Avanzo, direktor članskih reprezentanc:
"Vsi skupaj smo tvorno sodelovali pri tem, da bi rešili razliko v dojemanju koncepta delovanja reprezentance, a ta se je nazadnje izkazala za preveliko. Stališče Košarkarske zveze Slovenije in vodstva reprezentance je tu zelo jasno: reprezentanci se je treba podrediti na način, ki ga zahteva selektor, sicer je bolje reči bobu bob in se raziti s stiskom roke in pogledom v oči. To smo tudi storili, kar je, kar se jasne komunikacije tiče, zagotovo velika stvar, saj bo verjetno marsikdo težko doumel, da smo nestrinjanja rešili jasno, transparentno, korektno in s čim manj čustvi. Vsekakor je najbolje, da smo razhajanja zaznali in rešili v uvodnem delu priprav in ne šele tik pred svetovnim prvenstvom. Seveda nam je žal, da z mlajšim od bratov Udrih nismo našli skupnega jezika, a mirno lahko zatrdim, da je za vsako moštvo najbolje, da v njem ni nezadovoljnih posameznikov. Benu vsi skupaj – tako v reprezentanci kot na KZS želimo, da bi se čim bolje pripravil na novo sezono lige NBA ter da bi se ga poškodbe ogibale v velikem loku."
 
Beno Udrih, organizator igre moštva Sacramento Kings:
"V reprezentanci sem pričakoval večjo vlogo, a z njo nisem bil zadovoljen, zato sem se raje odločil, da še pred kakršnokoli tekmo zapustim priprave. Pričakoval sem večjo odgovornost, imel večja pričakovanja, a se, žal, to ni zgodilo. Vedno sem jaz tisti, ki se prilagaja, in tega ne želim več početi. Stati moram za odločitvijo, ki sem jo sprejel. Ne želim več biti nezadovoljen, saj s tem pridejo tudi konflikti ali poškodbe. Se pa res iskreno zahvaljujem selektorju Memiju Bečiroviću, Mateju Avanzu, Walterju Jeklinu, saj je bila komunikacija z njimi vrhunska. Razšli smo se povsem prijateljsko."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.