Šport > Košarka
20 ogledov

Špan – najstnik vodi igro Olimpije

Špan je tekom sezone prevzel vlogo Marqueja Perryja. (Foto: KZS/www.alesfevzer.c Žurnal24 main
Jan Špan, letnik 1992, je s prizadevnostjo na mestu organizatorja igre prehitel precej bolj prekaljenega Marqueja Perryja in si v taboru zmajev utrl pot do drugega graditelja igre za Vladom Ilievskim.

Za Janom Španom, 18-letnim organizatorjem igre Uniona Olimpije, so več kot spodbudni dnevi. Precej minut na parketu kot po navadi mu je Jure Zdovc ponudil že na zaključnih pokalnih bojih, doživel je tudi evroligaški debi proti Maccabiju, ki ga je začinil s trojko, solidno pa je svoje minute izkoristil tudi proti Cedeviti preteklo soboto.

Sredino tekmo, ki se bo začela ob 20.45, bomo s komentarjem v živo pospremili tudi na zurnal24.si! Dobrodošli.

''Jure mi je dal priložnost. Mislim, da sem jo izkoristil. Po moje tudi on meni podobno," pravi Jan, ki se dobro zaveda svoje vloge v ekipi: ''Obramba, agresivnost. Ko je v napadu priložnost za met, vržem. Če ne, pa umirim igro." Pred njim in ostalimi Olimpijinimi košarkarji je izziv, imenovan Lottomatica Roma, moštvo, ki so ga zeleno-beli že premagali. "Mislim, da imamo velik motiv, da pred domačim občinstvom še zadnjič letos v Evroligi pokažemo, da smo zmožni igrati lepo košarko in seveda tudi zmagati. Kot je rekel trener, tekma nima velikega pomena, a to ne pomeni, da ne dali vsega od sebe. Na tekmi v gosteh smo imeli nekaj sreče, sedaj pa bomo poskušali pokazati, da smo boljša ekipa, in zmagati to tekmo," pravi branilec, ki je kariero začel v Litiji, trenutno pa je dijak četrtega letnika gimnazije Bežigrad.

"Ravnatelj in učitelji imajo veliko razumevanja zame. Imamo svoj program, delam po izpitih. Ko imam čas, si ga oni vzamejo in takrat odpišem teste. Šolanje opravljam normalno, prvo konferenco sem že zaključil. Mislim, da mi gre kar v redu," je za zurnal24.si še povedal Špan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.