Šport > Košarka
17 ogledov

Španci: "Ljubljana odpira biser!"

"Ko bomo prišli iz skupine naprej, bomo vsi še bolj motivirani in se potrudili t
1/12
Žurnal24 main
Zgode in nezgode okrog odprtja športnega parka Stožice na srečo niso dosegle torkovih nasprotnikov Slovenije. V "Liubliani" bodo Španci, kot pravijo, "skupaj s Slovenci odprli biser". Torek brez treninga.

Košarkarji Španije so se odrekli torkovemu treningu v dvorani Center Stožice, po tem ko so sveži parket na severu Ljubljane preizkusili že v ponedeljek. Po neuradnih informacijah je danes vseeno treniral Sergio Llull, ki se v ekipo še ni vklopil zaradi poškodbe in na današnji tekmi tako ali tako ne bo nastopil. Juan Carlos Navarro je trening izpustil zaradi udarca v hrbet na nedavni tekmi proti Sloveniji. Španci bodo tekmo izkoristili predvsem za interni boj med Fernandom San Emeteriom in Carlosom Suárezom, ki se še vedno borita za nastop na SP.

V 'Liubliani' menijo, da je Španija najboljši možni nasprotnik za otvoritev najboljšega športnega objekta v celi Sloveniji.
As.com

Španski mediji: "Danes odpiramo slovenski biser!"
"Cel svet bi rad igral proti Španiji!" ponosno pišejo na enem najbolj branih športnih portalov v Španiji As.com. V torek bodo varovanci Sergia Scariola na tekmi proti Sloveniji tudi uradno odprli dolgo pričakovani športni park Stožice. Slovensko pričakovanje je doseglo tudi španske medije.

"V 'Liubliani' menijo, da je Španija najboljši možni nasprotnik za otvoritev najboljšega športnega objekta v celi Sloveniji: Sports Park Stožice Arena (12.480) gledalcev," so zapisali pri Asu. Poudarili so tudi, da je bila tekma s Španijo danes prva novica na slovenski televiziji.

Baloncesto (ali košarka) je religija v balkanski regiji.
As.com

Košarka je religija na Balkanu!
"Baloncesto (ali košarka) je religija v balkanski regiji, fotografija Navarra pa služi kot napovednik za že deveto tekmo na natrpanem urniku selektorja Memija Bečirovića,"
še zapišejo Španci.

Navarro & co. so skupaj s slovenskimi varovanci že včeraj prileteli v prestolnico, kjer so že trenirali. "Hodniki še dišijo po barvi!" podrobnosti niso izpustili pri Asu. Navarro preventivno ni treniral zaradi udarca v hrbet, ki ga je utrpel na tekmi proti Sloveniji v nedeljo, medtem ko se Llull počasi vrača. "Navijačem smo dali nov večer izvrstne košarke," je po zadnji zmagi nad Slovenijo dejal selektor Scariolo. "V Ljubljani pa upajo, da rezultat ne bo isti," še zaključijo pri Asu.

Dovoljenje le prišlo
Pred tekmo (ob 20.30) na severu Ljubljane sicer ni bilo vse rožnato. Mestna občina Ljubljana, ki je investitor športnih objektov, je na dan tekme le dobila odločbo o uporabnem dovoljenju.

"Za nas igralce je izjemna čast odigrati otvoritveno tekmo v tako prekrasni dvorani. To bo zagotovo dogodek za zgodovino in obljubim, da bomo dali vse od sebe, da bo dvorano krstili z zmago," pravi kapetan slovenske reprezentance Jaka Lakovič.

To bo zagotovo dogodek za zgodovino in obljubim, da bomo dali vse od sebe, da bi dvorano krstili z zmago.
Jaka Lakovič, kapetan Slovenije

Dvorana Center Stožice bo vrata za obiskovalce odprla ob 18. uri, prireditelji pa vse občane pozivajo, naj se na tekmo odpravijo z mestnim prevozom. Ker je v zadnjih dneh prišlo do malenkostnih odstopanj pri vgradnji sedežev od stanja, ko so se prodajale vstopnice, bo treba malce potrpljenja, vsekakor pa je sedežev dovolj za vse kupce vstopnic. Tekme po napovedih ne bo izpustil slovenski premier Borut Pahor, družbo pa mu bodo na tribunah delali predsednik evropskega dela Mednarodne košarkarske zveze Olafur Rafnsson, generalni sekretar FIBA Europe Nar Zanolin, častni člani KZS ter košarkarski reprezentanti iz nekdanje Jugoslavije in Slovenije.

Prijateljska tekma, Dvorana Center Stožice, Ljubljana (ob 20.30):

Slovenija – Španija

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.