Šport > Košarka
18 ogledov

Španija je favorit. Ne, ZDA so!

sn Žurnal24 main
Pred nedeljsko pripravljalno tekmo za SP med Španijo in ZDA se oboji otepajo vloge glavnega favorita za zlato kolajno. "Prvak je vedno favorit," pravi Lamar Odom. Jorgeju Garbajosi se zdi to smešno.
Čeprav nimajo svojih največjih zvezd, imajo še vedno same košarkarje, ki so zvezde lige NBA.
Sergio Llull

Selektor ameriške reprezentance Mike Krzyzewski je bil pred dvema letoma z vsemi najboljšimi košarkarji z LeBronom Jamesom na čelu prepričan, da bodo osvojili zlato olimpijsko kolajno. Pred letošnjim SP v Turčiji pa brez tiste dvanajsterice v napovedih ostaja previden. "Naša nova ekipa, ki se šele razvija, ni slaba, a ni nepremagljiva. Pokazati bomo morali svojo najboljšo igro, da bi se lahko borili za kolajne." Krzyzewski ni bil presenečen, da so nastop odpovedali James, Kobe Bryant, Dwayne Wade, Chris Bosh, Dwight Howard in Carmelo Anthony, temveč nad odpovedjo Chrisa Paula in Derona Williamsa. Pa vendarle ga bolj kot branilska vrsta skrbijo centri. Tyson Chandler in Lamar Odom pač nista Howard in Kendrick Perkins.

Španija je ekipa, ki jo bomo poskušali vsi premagati. So prvaki. Imajo prave igralce, imajo veterane, imajo strast do igre in do zmag.
Derrick Rose

Največ ameriški strokovnjak stavi na krilne igralce: Kevina Duranta, Rudyja Gaya in Andreja Igoudalo. "Zagotovo nismo brez skrbi. Prostora za napake ne bo." Američanom bodo na tem prvenstvu manjkale tudi izkušnje: peterica je stara 21 let. Protiutež naj bi bil Chauncey Billups. "So mladi, a zelo talentirani," je dejal francoski reprezentant Boris Diaw (po porazu 55:86 z ZDA). "Mislim, da jih večina še ni igrala mednarodne tekme, kjer so srečanja malo drugačna. Morali se bodo prilagoditi. Mislim, da imajo vseeno največ možnosti za zlato."

Mladi Stephen Curry po poškodbi gležnja še ni povsem okreval. Pravi, da je 80-odstoten, a si vseeno želi nekaj minut na turnirju v Madridu.

Američani bodo svoje cilje lažje postavili ta vikend, ko v Madridu igrajo pripravljalni tekmi z Litvo in Španijo. Španski reprezentant Jorge Garbajosa pravi, da je smešno, če kdo njih postavlja v vlogo glavnih favoritov, saj so to vendarle Američani. "Prvak je vedno favorit," pa meni član ameriške ekipe Lamar Odom. "Ima psihično prednost, a tu smo močni tudi mi." Selektor Krzyzewski obljublja, da bodo proti Špancem že to nedeljo igrali na polno. Sam med favorite za kolajne šteje še Argentince in Grke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.