Šport > Košarka
9 ogledov

Spektakularno slovo Divca

Divac bo v prihodnje pomagal beguncem in razseljencem. Žurnal24 main
Pred več kot 10.000 ljudmi se je od profesionalne košarkaške kariere poslovil eden največjih srbskih športnikov Vlade Divac.
"Želim se zahvaliti vsem za veliko in nesebično podporo, ki ste mi jo nudili med vso mojo košarkaško kariero, ki se je začela in sedaj tudi končala tu, v Srbiji," je dejal Divac. Nekdanji reprezentant je sedaj presedlal v humanitarne vode. Pričel je z akcijo pomoči beguncem in razseljencem pod imenom "Lahko tudi ti", z zbranim denarjem pa bo tem ljudem pomagal do novega doma. "Danes se začenja moja najpomembnejša tekma. Z vašo pomočjo. Trenutno največja in najboljša ekipa gre v boj za najpomembnejšo zmago. To je pomoč ljudem, ki so ostali brez zemlje, hiše in prijateljev in tistim, ki so živeli v pogojih, ki niso dostojni človeku," je dejal zvezdnik evropske in NBA košarke.

 Divac je pri Sacramentu igral zadnjih pet let svoje bogate kariere. © AFP

 
Spektakularnega slovesa so se udeležili nekdanji reprezentanti Jugoslavije Aleksandar Djordjević , Dejan Bodiroga , Predrag Stojaković , Predrag Danilović , Zoran Savić in Žarko Paspalj , Divčevi soigralci iz NBA lige Chris Weber , Scott Pollard in Glen Rice , kot tudi trenerji s katerimi je delal. To so Dušan Ivković , Duško Vujošević , Kime Bogojević , Rusmir Halilović in celo najuspešnejši NBA trener zadnjih let Gregg Popovich . Manjkali niso niti nekateri najslavnejši grški košarkarji in nogometni zvezdniki ( Siniša Mihajlović , Savo Milošević ), slovenske barve pa je zastopal košarkar Rašo Nesterovič . Preko video prenosa so navzoče v dvorani pozdravili največji zvezdniki košarke ( Karim Abdul Jabbar , Magic Johnson , Jao Ming , trener Phil Jackson ), kot tudi raper Snoop Dogg in člani skupine Red Hot Chilli Peppers.

"Ob njem (Divcu) so imeli ljudje vedno nasmešek na obrazu. Storil bom vse, da mu pomagam in upam, da bo zmagal v tem, kar si je zastavil," je dejal Djordjević. Tudi Weber je nagovoril srbsko občinstvo: "Dober večer Srbija!" in dejal: "Divac si zasluži takšno slovo. Ne samo zato, ker je bil velik igralec, tudi zato, ker je imel veliko srce. On je najboljši človek, ki sem ga kdajkoli spoznal."

Sledil je koncert z največjimi zvezdami srbske glasbe, ki so dodali le piko na i nepozabnemu večeru v Beogradu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.