Šport > Košarka
14 ogledov

Spet ta Zdovc: Krka padla 10-ič zapored

krka spartak Boštjan Tacol
Novomeška Krka je v 4. kolu drugega dela pokala Eurocup v skupini K gostovala pri Spartaku in izgubila s 57:71.

Novomeščani še naprej ne najdejo vrnitve na zmagovalna pota. V St. Peterburgu so doživeli še četrti poraz v tem delu tekmovanja in skupno (z ligo ABA) že desetega zapored, medtem ko so Rusi, ki jih vodi nekdanji slovenski selektor Jure Zdovc, vpisali še četrto zmago. Spartak je vodil od začetka do konca tekme, že v prvem polčasu pa je ustvaril takšno razliko, da je lahko v drugem polčasu brez posebnih težav potek tekme držal pod nadzorom. Pri Spartaku je bil najučinkovitejši Vladimir Dragičević z 19 točkami, Miha Zupan je v dobrih 11 minutah dosegel dve točki, pri Krki pa je Zoran Dragić dosegel 12 točk.

Tekma v Rusiji se ni začela prav nič vzpodbudno za goste. Ti so po treh minutah zaostajali z 9:0, pet točk je v tem obdobju dosegel znanec slovenskih igrišč Yotam Halperin. Čeprav so nato Novomeščani vendarle zatresli mrežico na Spartakovem košu, pa to ni pomenilo kakšnega naleta slovenskih predstavnikov. Še več, Rusi so predvsem po zaslugi Vladimirja Dragičevića in Anatolija Kaširova prednost pridno večali.

Ko je slednji v zadnjih minutah druge četrtine - to so sicer domači dobili le za točko - dosegel pet točk zapored, je prednost gostiteljev znašala že +18 (46:28). Ob dokaj enakovredni igri v drugem polčasu se prednost domačih ni posebej spreminjala. Spartak je tekmeca ves čas držal na varni razdalji in tekmo brez posebnih težav pripeljal do zanje srečnega konca. Krka bo naslednjo tekmo v tem tekmovanju igrala 21. februarja, ko bo gostila Banvit.

Eurocup, Top 16, 4. kolo:

Spartak. St. Peterburg : Krka 71:57 (59:44, 49:34, 29:15)
Dragičević 19, 5 sk., Kaširov 15, Halperin 11, 4 pod.; Dragić 12, Rojc 9, Balažič 9, Lalić 9, 5 sk.


Budućnost : Banvit 83:73

Vrstni red: 1. Spartak 4 zmage - 0 porazov, 2. Budućnost 2-2, 3. Banvit 2-2, 4. Krka 0-4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.