Šport > Košarka
10 ogledov

Spodbuden začetek za Erazma

Lorbek je na štirih pripravljalnih tekmah v povprečju dosegal skoraj 15 točk. La Žurnal24 main
Erazem Lorbek blesti na pripravljalnih tekmah moskovskega CSKA. Očitno je, da se je slovenski košarkar pri slovitem ruskem klubu odlično znašel. Le malce ga moti mraz.

Evropski prvak CSKA Moskva se na novo sezono pripravlja v Italiji. Do zdaj je odigral štiri tekme, vidno vlogo ob treh zmagah in enem porazu pa je odigral tudi Erazem Lorbek. Ta je novinec v moštvu trenerja Ettoreja Messine. Pod taktirko slednjega že vrsto let igra tudi Matjaž Smodiš.

Reprezentanci bo bržkone pomagal na EP prihodnje leto. © AFP

 
Prvi strelec
"Vsak začetek je zelo težak. Zaenkrat sem zadovoljen. Na pripravljalnih tekmah imam kar lepo minutažo, točke na tekmah pa potem prihajajo same po sebi. CSKA je drugače izjemen klub. Vse imamo popolnoma urejeno. Košarkarji smo lahko povsem osredotočeni samo na treninge in srečanja," je po prvih tekmah v rdečem dresu povedal Lorbek. Krilni center je bil vselej prvi strelec svoje ekipe, ob zmagi proti Virtusu iz Bologne pa je v svojo statistiko vpisal 20 točk. Lorbek se šele privaja na življenje v Moskvi . "Vse imam že urejeno, me pa malce moti mraz. Ampak tudi to se bo dalo preživeti. V veliko pomoč mi je Matjaž Smodiš. Zelo sem vesel, da nisem edini Slovenec v ekipi. Vse je takoj precej lažje," o selitvi v rusko glavno mesto meni Lorbek, ki z novim klubom meri zelo visoko tudi v Evroligi: "Ta bo zagotovo najbolj pomembna. V njej se bomo poskušali spet uvrstiti vsaj na zaključni turnir četverice." CSKA bo igral v skupini D.

 
 

Malce me moti mraz. Ampak tudi to se bo dalo preživeti. V veliko pomoč mi je Matjaž Smodiš. Zelo sem vesel, da nisem edini Slovenec v ekipi.

Erazem Lorbek

 
Kopica klubov
Erazem je v svoji karieri zaigral že za nekaj tujih klubov. V sezoni 2002/03 je oblekel dres ekipe Michigan State University , ki igra v ameriškem univerzitetnem prvenstvu, po vrnitvi v Evropo je bil kot igralec Fortituda iz Bologne izbran tudi za najkoristnejšega mladega igralca v Evroligi, pozneje pa je zaigral še za Unicajo Malago , Benetton in Lottomatico . Leta 2005 ga je na naboru lige NBA izbrala ekipa Indiana Pacers. "Menim, da sem lahko zadovoljen s tem, kako poteka moja kariera. Zgodilo se bo pač tisto, kar se bo. Če bom nekoč zaigral na drugi strani Atlantika, bomo še videli. Kjerkoli bom že igral, si želim pokazati dobre predstave in čim bolj pomagati svoji ekipi. Trenutno si pri CSKA želim zagotoviti dobro minutažo za tekme v tej sezoni," je o svoji športni poti razmišljal Lorbek.

Ta v letošnji sezoni ni pomagal reprezentanci Slovenije , ki se je poskušala uvrstiti na olimpijske igre, a je pripravljen zaigrati na evropskem prvenstvu, ki bo prihodnje leto potekalo na Poljskem . "Selektorju bom seveda na voljo. Ob dobrih predstavah mi nastop na EP lahko prepreči le kakšna poškodba," meni najstarejši od trojice bratov Lorbek.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.