Šport > Košarka
29 ogledov

Sporni zakon odnesel All-Star tekmo

charlotte hornets all star EPA
Zaradi diskriminatornega zakona do transseksualcev, ki velja le v Severni Karolini, bo Charlotte izgubil pravico do organizacije enega največjih športnih dogodkov v Združenih državah Amerike.

Severna Karolina je marca sprejela zakon, ki odreja, da lahko osebe uporabljajo javna stranišča le v skladu s spolom, ki je naveden na njihovem rojstnem listu. Moški, ki so spremenili spol v ženskega, lahko torej gredo le na moško stranišče.

Pravosodno ministrstvo ZDA je Severno Karolino sicer opozorilo, da krši zvezno zakonodajo proti diskriminaciji oziroma o človekovih pravicah, vendar mu je tamkajšnji republikanski guverner Pat McCrory odgovoril s tožbo na zveznem sodišču.

Zakon, ki je zdaj v ZDA znan kot House Bill 2, je glavni razlog za selitev športnega spektakla. "Ena od osnov naše lige je spoštovanje drugačnosti in neizključevanje. Tekma All Stars slavi ravno te vrednote," je sporočila liga NBA.

Uradno All Stars še ni odvzet Charlottu, saj ima vodstvo lige še nekaj časa oziroma manevrskega prostora, ameriški mediji pa že poročajo, da so glavni favoriti za dogodek, ki bo 19. februarja 2017, New Orleans, Chicago in New York.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.