Šport > Košarka
53673 ogledov

Športni svet žaluje za vrhunskim košarkarjem, dočakal je le 24 let

Garly Sojo X
Mnogo prezgodaj je za vedno odšel komaj 24-letni nadobudni košarkar, ki je na zadnjem svetovnem prvenstvu blestel na tekmi proti slovenski reprezentanci.

V 25. letu starosti je umrl nekdanji venezuelski košarkarski reprezentant Garly Sojo, je sporočila tamkajšnja košarkarska zveza (FVB). Dočakal je le 24 let.

"Globoko obžalujemo smrt Garlyja Soja, člana državne reprezentance in izjemnega človeka z obetavno košarkarsko prihodnostjo," so zapisali pri FVB.

Sojo je bil član venezuelske izbrane vrste na zadnjem svetovnem prvenstvu leta 2023 v Aziji, kjer je Venezuela obstala v prvem krogu tekmovanja. Na uvodni tekmi skupinskega dela je morala južnoameriška reprezentanca priznati premoč Sloveniji s 85:100. Sojo je na parketu prebil 24 minut in bil s 16 točkami najboljši strelec svojega moštva. Najboljši strelec ob zmagi Slovenije je bil Luka Dončić s 37 točkami.

Sojo Dončić | Avtor: Profimedia Luka Dončić in Garly Sojo. Profimedia

Po poročanju spletnega portala Meridiano.net je bil za pokojnega organizatorja igre usoden epileptični napad, ki ga je doživel na svojem domu. Javno je bilo sicer znano, da Sojo boleha za epilepsijo, žal pa ob usodnem napadu ob njem ni bilo nikogar, ki bi mu lahko priskočil na pomoč.

Venezuelec je večji del kariere igral v svoji domovini, nazadnje pa je bil član moštva Broncos de Caracas, v dresu katerega je bil leta 2022 imenovan za najkoristnejšega igralca venezuelske Superlige.

Sojo | Avtor: X X

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.