Šport > Košarka
3 ogledov

Sproščeni po presenečenje

Memi Bečirovič in njegovi varovanci so sproščeni. Žurnal24 main
Košarkarji Uniona Olimpije v sredo ob 19.45 v Evroligi gostujejo pri grškem velikanu Olympiacosu. Tudi s prenosom TV Slovenija, ki je nekaj časa visel v zraku.
 

Kako je bilo v Tivoliju?

V drugem kolu je Olimpija zmagala s 87:78. Najboljšo tekmo sezone doslej je odigral Američan Taylor, ki je dosegel 16 točk (met za dve 4:8, za tri 1:4) in zbral 4 skoke, 5 ukradenih žog ter 3 podaje. Šestnajst točk je prispeval tudi Milič, pri dveh manj pa se je ustavil Zupan. Pri Olympiacosu je bil z 20 točkami najbolj razpoložen Jackson.

Zmaje v devetem kolu čaka težko delo. Ne le, da v tej sezoni v gosteh še niso zmagali, Olympiacos letos v dvorani Miru in prijateljstva še ni izgubil. In da bi bila naloga še težja, so košarkarji trenerja Pinija Gershona po dveh porazih proti Sieni in Tau Ceramici tokrat zelo motivirani. Tekmo si lahko v neposrednem prenosu ogledate na TVS 2 .

Olimpija lahko s to tekmo samo pridobi. V primeru zmage, ki bi bila sicer enaka senzaciji, bi jo v drugi del vodili že domači zmagi z Žalgirisom in Virtusom . Tokrat pritiska ne bo, saj je pirejski velikan absolutni favorit. V moštvu vlada dobro vzdušje, o čemer priča tudi dogodek s poti. Medtem, ko so si nekateri ( Marko Milič , Memi Bečirović ) pot od Dunaja do Aten krajšali z branjem knjig ali pa (direktor Janez Rajgelj ) z gledanjem animirane uspešnice Ratatouille , so se drugi zapletli v sproščen pogovor. "Tekma bo zelo težka. Tudi oni se borijo za vstop med 16 najboljših. Doma so premagali vse, zunaj proti vsem izgubili. Zagotovo bodo zelo motivirani. Naša prednost je v tem, da nismo pod pritiskom. Poskušali bomo presenetiti, nikakor pa se ne predajamo vnaprej. Želimo odigrati dobro tekmo," je dejal trener Memi Bečirović, center Hasan Rizvić , ki ga pod obročem čaka prerivanje s hrustom Marcom Jacksonom , pa je pristavil: "Imamo možnosti za zmago. Zadnji tekmi smo dobro odigrali. Pobrali smo se iz tiste krize, ki nas je doletela. Pri domačih ne bi izpostavljal nikogar. Olympiacos je nevaren na vseh položajih. Za uspeh bomo morali odigrati dobro in agresivno v obrambi."

Kdo s kom spi?
Noč pred tekmo so igralci v sobah preživeli v naslednjih parih: Maurice Bailey – Mirko Mulalić, Chris Booker – Mirza Begić, Jan Močnik – Ronell Taylor, Marko Milič – Miha Zupan, Goran Dragić – Jasmin Hukić in Saša Dončić – Hasan Rizvić. Stavimo, da je bilo največ smeha pri Dragiću in Hukiću.

Verjetni postavi obeh moštev © Sportnet

 
Greer vprašljiv, drugi nared
Olympiacos ima na računu eno zmago več od Olimpije. V drugem kolu je položil orožje v Tivoliju (v gosteh letos še brez uspeha), zato zanj nocoj šteje le zmaga. V zadnjih dneh se je veliko govorilo o težavah s poškodbami v pirejskem moštvu, a po poročanju grških kolegov je vprašljiv le nastop Američana Lynna Greera. Arvidas Macijauskas bo stisnil zobe, iz ZDA, kamor je odšel zaradi očetove smrti, pa naj bi se pravočasno vrnil ameriški krilni košarkar Qyntel Woods. "Leto želimo končati z zmago. Na prvi tekmi je Olimpija dokazala, da ni lahek tekmec. Če ne bomo odigrali po najboljših močeh, nas bo tudi tokrat kaznovala. Vesel sem, da se moji igralci vračajo po poškodbah," je pred tekmo dejal izraelski strateg na domači klopi Pini Gershon .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.