Šport > Košarka
16 ogledov

Spursi ostajajo glavni v Teksasu

dirk nowitzki EPA
San Antonio Spurs so v noči na petek premagali Dallas Mavericks za točko z 92:91, Portland Trail Blazers pa so bili s 105:90 boljši od New York Knicks.

Dallas je po štirih zaporednih zmagah moral priznati premoč tekmecu, boljša je bila vodilna ekipa zahodne konference, San Antonio. Pri slednjih se je z 28 točkami in 19 ujetimi žogami izkazal Tim Duncan, prvi strelec Dallasa je bil z 21 točkami in enajstimi ujetimi žogami Nemec Dirk Nowitzki.

"Smo v obdobju, ko ne igramo najboljše košarke. Zdaj, ko je Tony Parker poškodovan, je naš napad precej slabši, poleg tega pa ne najdemo naše stare igre. Tudi moj met ni takšen, kot je bil. Dobro se počutim, sem zdrav, bolečine v kolenu ni več in dejansko počasi spet igram kot prej," je po tekmi dejal prvi strelec domačih Duncan. "Že celo sezono nas spremlja smola. Smo na igrišču, a ne zmoremo narediti tiste razlike, da bi zmagali," pa je po tekmi dejal Nowitzki.

Portland je po dveh porazih tokrat zmagal, s 105:90 je bil boljši od New Yorka. Damian Lillard je zbral 26 točk in deset podaj, LaMarcus Aldridge je dosegel 22 točk in deset skokov, gostiteljem pa je šlo na roko tudi dejstvo, da so kratkohlačnike iz New Yorka ustavile številne poškodbe v ekipi. Knicksi, ki so v gosteh izgubili tretjič zapored, so igrali brez Carmela Anthonyja, Tysona Chandlerja in Amareja Stoudemireja, s 33 točkami je bil najboljši JR Smith.

Liga NBA, izida:

San Antonio Spurs : Dallas Mavericks 92:91
Portland Trail Blazers : New York Knicks 105:90

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.