Šport > Košarka
16 ogledov

Spursom najboljši, ki še ne igra v NBA

Žurnal24 main
Podpisovanja in novačenja je v ligi NBA iz dneva v dan več. Raptors bodo znova prevetrili igralski kader. Fisher ostaja pri Lakersih. Najboljšo potezo pa so naredili Spurs: podpisali s Tiagom Splitterjem.
Znova se velike spremembe dogajajo pri Toronto Raptors. Izgubili so Chrisa Bosha. Nato so v zameno za Leandra Barboso v Phoenix Suns poslali Heda Turkogluja. Zdaj naj bi odšel še José Calderón. Njega in Reggieja Evansa bodo poslali Charlotte Bobcatsom v zameno za Tysona Chandlerja in Borisa Diawa. Ekipa Michaela Jordana, potem ko je v New York Knicks šel Raymond Felton, potrebuje novega playa. Navijači v Torontu so obupani: "Spet bomo najslabši," menijo.

Splitter končno v NBA
Na letošnjem naboru so izviseli neameriški igralci (v prvem krogu je bil izbran le en Evropejec), a to ne pomeni, da v novi sezoni ne bomo videli kakšnega novinca iz Evrope ali Južne Amerike. Potem ko se je nedraftani Rus Timofej Mozgov dogovoril z New York Knicks, so v ponedeljek San Antonio Spurs končno podpisali z Brazilcem Tiagom Splitterjem (za tri sezone). Na naboru so ga izbrali že leta 2007 (kot 28.), a je ostal v Evropi. Tako je bil ta 25-letnik v zadnji sezoni MVP rednega dela sezone španske lige in finala. S Cajo Laboral je osvojil drugi naslov prvaka in imel povprečje 15,4 točke in 7,1 skoka na srečanje.

"Lahko smo zelo srečni, da smo podpisali z enim od najboljših košarkarjev, ki ni igral v NBA," je dejal športni direktor Spursov, R. D. Buford. "Upam, da mu bodo navijači dovolili, da se uveljavi in doseže svoja pričakovanja. Lahko smo srečni, da smo dobili še enega zelo dobrega velikega fanta." Splitter, ki je v Evropi nosil dres s številko 21 v čast svojega vzornika Tima Duncana, ki bo zdaj njegov soigralec, je ob podpisu dejal: "V Evropi sem ostal, da bi izboljšal svojo igro. Zdaj pa je napočil pravi čas. Če bi ostal v Evropi, bi lahko zaslužil več denarja, a to je moj trenutek za NBA."

Vodstvo lige je s 100.000 dolarji kaznovala lastnika Cleveland Cavaliersov, Dana Gilberta, zaradi neprimernih izjav po odhodu LeBrona Jamesa.

Heati niso premamili Fisherja
Derek Fisher se je odločil, da ostane član prvakov Los Angeles Lakersov. V ponedeljek je na svoji spletni strani zapisal, da bo podaljšal pogodbo s klubom, za katerega je odigral 11 od svojih 14 sezon v ligi NBA. Novačili so ga Miami Heati. Slednji so vendarle svoj roster obogatili s petim igralcem. V podaljšanje pogodbe so prepričali Udonisa Haslema, ki je sicer imel mnogo boljše ponudbe Dallas Mavericksov in Denver Nuggetsov (ti zdaj lovijo Jermaina O`Neala, ki pa je ustno že dogovorjen z Boston Celtics). 30-letnik je imel v zadnji sezoni povprečje 12,7 točke in 10,4 skoka na srečanje. Pravijo, da bo tudi v novi sezoni ostal član prve peterke, saj bo Chris Bosh igral klasičnega centra.

Miličić v Minnesoto
Srbski košarkar Darko Miličić bo kariero nadaljeval v Minnesoti, kjer je podpisal pogodbo za naslednje štiri sezone. Miličić je v prejšnji sezoni že odigral 24 tekem za Minnesoto, zdaj pa se je dogovoril za štiriletno sodelovanje, ki mu bo prineslo 16 milijonov dolarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.