Šport > Košarka
10 ogledov

Sramotnih 54 točk Miamija

Toronto je v svoji dvorani popolnoma osramotil Miami, ki je bil še v sezoni 2005 Žurnal24 main
Košarkarji Miamija so z gostovanjem v Torontu doživeli dno v letošnji sezoni lige NBA. V Air Canada Centru so proti Nesteroviću in druščini dosegli vsega 54 točk in izgubili s 54:96
 

Liga NBA

Toronto : Miami 96:54
Philadelphia
: Denver 115:113
Washington
: Orlando 87:86
Indiana
: Charlotte 102:95
New Jersey
: Atlanta 125:117
Cleveland
: Detroit 89:73
New Orleans
: Houston 90:69
Minnesota
: Memphis 98:94
Phoenix
: Seattle 110:98
Golden State
: LA Clippers 116:100

54 točk Miamija je tretji najslabši učinek v zgodovini lige NBA, odkar so v sezoni 1954/55 omejili čas za napad. Manj točk na eni tekmi je doslej v sezoni aprila leta 1999 uspelo doseči le še Chicagu prav na tekmi z Miamijem in Denverju , ki je v sezoni 2002/2003 Detroitu natresel vsega 53 točk. V vrstah Toronta sta po 14 točk dosegla Italijan Andrea Bargnani in nekdanji košarkar Maccabija Anthony Parker . Rašo Nesterović je pri Kanadčanih prvič po vrnitvi po poškodbi prvega zvezdnika Chrisa Bosha (23 minut, 8 točk, 8 skokov) tekmo začel s klopi, a v celotnem srečanju vseeno prebil največ časa na parketu. V pol ure igre je slovenski center v svojo statistiko vpisal 12 točk, po štiri skoke in podaje ter tri blokade.


Rašo Nesterović je bil zopet med najboljšimi posamezniki v dresu Toronta. © AFP

 

Vročica je do odmora dosegla 26 točk, kar je najslabši učinek v zgodovini kluba, enako velja za met iz igre. Zadeli so le 20 metov v 78 poskusih (25,6 odstotka). Nič bolje ji ni šlo v nadaljevanju. V zadnji četrtini je Toronto prejel le 9 košev. Trener Miamija ni bil navdušen nad slabim učinkom svojih varovancev, a jim ne zavida: "Zelo mi je žal za igralce, ki bi se lahko z nekaj meti izognili seznamu najslabših učinkov v zgodovini lige. Letos smo odigrali že nekaj podobnih srečanj in ko ti gre slabo, si mrzel, kot smo bili mi. Bolj ko smo si želeli zadeti, bolj smo grešili in bolj smo bili brezvoljni."

 

Slovenci v NBA

Rašo Nesterović (Toronto) - 30 minut, 12 točk, 4 skoki, 4 podaje, 3 blokade
Primož Brezec (Toronto) - ni igral
Boštjan Nachbar (New Jersey) - 25 minut, 11 točk, 1 skok, 1 podaja

Chris Bosh, ki je zaradi poškodbe izpustil 10 tekem pri Raptorsih, je po tekmi dejal: "Danes je v športu tako, da nihče ne sočustvuje s teboj, še posebno to velja v ligi NBA." Toronto, v ekipi spet ni bilo Primoža Brezca , je z zmago prekinil niz petih porazov, ki je bil najdaljši v sezoni.

Pomembno tekmo je odigral tudi New Jersey Boštjana Nachbarja , ki se krčevito bori za vstopnico za končnico. Mrežice, ki se letos poslužujejo recepta toplo-hladno, so tokrat domačim navijačem pripravile topel obrok in neposrednega tekmeca za končnico Atlanto premagale s 125:117. Odgovornost je v svoje roke prevzel Vince Carter , ki je ob desetih skokih nasprotniku natresel 39 točk, Richard Jefferson je k zmagi dodal 33 točk. Boštjan Nachbar je bil z 11 točkami v 25 minutah četrti strelec svojega moštva.

14 tekem pred koncem rednega dela je New Jersey na Vzhodu na osmem mestu, ki še vodi v končnico, in ima le zmago več od Atlante na devetem mestu, ki ima tudi slabše medsebojno razmerje proti Mrežicam (1:3), kar pomeni, da mora na koncu imeti zmago več od New Jerseyja.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.