Šport > Košarka
4 ogledov

Srbi brez selektorja in strokovnega sveta

Zoran Slavnić je moral po slabih igrah na evropskem prvenstvu v Španiji zapustit Žurnal24 main
Zoran Slavnić, ki je srbsko košarkarsko reprezentanco vodil na nedavnem evropskem prvenstvu, ni več selektor. Prav tako je vodstvo Košarkarske zveze Srbije odstavilo strokovni svet.
Zoran Slavnić od srede ni več selektor košarkarske reprezentance Srbije. Na sestanku upravnega odbora in strokovnega zbora Košarkarske zveze Srbije so se odločili tudi za razpustitev strokovnega sveta. Novega selektorja bodo izbrali z razpisom, za glavni cilj pa so si v vodstvu košarkarske zveze zadali, da bi bil selektor profesionalec, podpisal pa bi petletno pogodbo. Določili bodo tudi nov strokovni svet in v ta namen so ustanovili komisijo, ki jo sestavljajo: Dragan Kapičić, Bora Stanković, Nebojša Čović in Predrag Danilović. Dosedanji predsednik strokovnega sveta Ranko Žerjavica je novinarjem povedal, da prevzema del odgovornosti za slab rezultat na evropskem prvenstvu, razlog za to pa vidi v preslabi dejavnosti tega sveta.

Glavni adut je zlata generacija
Novinarje je zanimalo tudi, kaj bodo na košarkarski zvezi ponudili novemu selektorju, da se bo odločil prevzeti izbrano vrsto za pet let. Kapičić je odgovoril: "Glavni adut je zlata mlada generacija. Seveda ne pričakujemo, da bo delal zastonj, vendar pa mu ne moremo ponuditi toliko denarja, kot bi ga morebiti zaslužil v Italiji ali Španiji." Razpis bo, kot so pojasnili, javni poziv vsem, ki izpolnjujejo pogoje in bi želeli to delati, pa so bili doslej zapostavljeni. Kriteriji za izbor članov sveta sicer niso bili objavljeni, že sedaj pa je jasno, da mora biti strokovni svet sestavljen do 8. oktobra.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.