Šport > Košarka
9 ogledov

Srbijo bo vodil Dušan Ivković

Selektor Srbije Ivković (desno) je izpostavil "bolj moštveno" igro Srbije od Slo Žurnal24 main
Srbska košarkarska reprezentanca ima novega trenerja. To delo bo prevzel priznan strokovnjak Dušan Ivković, ki je v zadnjih letih deloval večinoma v ruski košarki.

Srbska košarka po slovesu številnih članov zlate generacije začenja znova, košarkarska zveza Srbije pa se je odločila, da bo za vodjo novega projekta pooblastila priznanega trenerja Dušana Ivkovića, ki je daljnega leta 1990 tedanjo reprezentanco Jugoslavije popeljal do naslova svetovnega prvaka. 64-letni Ivković, ki je od leta 2001 vodil moskovska kluba CSKA in Dinamo, bo vodil tako člansko kot tudi mladinsko reprezentanco. "V prihajajočem ciklu bo gospod Ivković prevzel nadzor nad celotno moško košarkarsko reprezentanco. Ivković bo imel pri svojih odločitvah popolno svobodo in pooblastila, zadolžen pa bo tudi za vodenje mlade reprezentance, kar je v našem primeru še posebej pomembno, saj bodo prav ti igralci nekoč tudi nosilci igre v članski vrsti,“ je povedal predsednik košarkarske zveze Srbije Dragan Kapičić.

Ivković, katerega smo si zapomnili tudi po neuspešnem naskakovanju zmage v Evroligi s CSKA-jem iz Moskve, bo svojo dolžnost uradno prevzel 27. decembra. "Čaka nas izjemen izziv, saj bomo ustavarjali novo poglavje srbske košarke. Gospod Ivković je izrazil zanimanje za to nalogo in tpo emeljitih pogovorih, ki so trajali skorajda dva meseca, smo se odločili, da bomo novo zgodbo spisali skupaj,“ je še dodal Kapičić.

Dušan Ivković je vsekakor trener najvišjega evropskega pedigreja. V svoji dolgoletni trenerski karieri je vodil številne grške klube, leta 1997 pa je bil celo izban za najboljšega evropskega trenerja leta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.