Šport > Košarka
13 ogledov

Srbski mediji: "Pokorili smo Slovence!"

Selektor Srbije Ivković (desno) je izpostavil "bolj moštveno" igro Srbije od Slo Žurnal24 main
"Dudini 'orli' pokorili Slovence!" kriči naslovnica portala srbskega tabloida Press. V Beogradu in okolici so razumljivo navdušeni nad zmago proti Sloveniji. "Moštveno smo bili mnogo boljši," pravi selektor.

Nedeljski poraz Slovenije proti Srbiji je bil nov hladen tuš za reprezentante, ki pred vedno bližjim svetovnim prvenstvom še vedno iščejo pravo formo. Srbi s tem, kot kaže, nimajo problemov, saj so varovanci Dušana Ivkovića na pokalu Adecco prikazali zavidanja vredno igro.

Slovenci so poizkušali na vse načine zmanjšati prednost, toda niso imeli rešitve za razigrano srbsko 'mašinerijo'.
Press

"Orli so pripravljeni za svetovno prvenstvo!" so zapisali na spletni strani tabloida Press. "To je bila še ena impresivna partija, v kateri so srbski košarkarji demonstrirali svoj razkošni talent in kvaliteto, še bolj pa veseli dejstvo, da izbranci selektorja Dušana Ivkovića delujejo kot močna ekipa, v kateri ni 'ekstrazvezd' in v kateri se nikoli ne ve, kdo bo eksplodiral," so elegijo svojim reprezentantom napisali pri beograjskem časniku. "Slovenci so poizkušali na vse načine zmanjšati prednost, toda niso imeli rešitve za razigrano srbsko 'mašinerijo'," so še zapisali.

Ekipno smo bili mnogo boljši od Slovencev. V zadnjem delu je zaradi visokega vodstva prišlo do padca koncentracije, toda naša zmaga ni bila niti za trenutek ogrožena.
Dušan Ivković

Spletni portal b92 povzema še izjavo selektorja Ivkovića, ki je dejal: "Nadaljevali smo z dobro in angažirano igro ter zasluženo zmagali in osvojili turnir. Ekipno smo bili mnogo boljši od Slovencev. V zadnjem delu je zaradi visokega vodstva prišlo do padca koncentracije, toda naša zmaga ni bila niti za trenutek ogrožena," je povedal srbski strokovnjak. Srbi bodo pred začetkom SP odigrali še pet pripravljalnih tekem, ena izmed njih bo v Atenah tudi "revanša" s Slovenijo. Bo takrat že kaj bolje?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.