Šport > Košarka
20 ogledov

Srbski mediji: Srbija ne bo izključena

Teodosić srbija
1/5
Žurnal24 main
Pretep med srbskimi in grškimi košarkarji na pripravljalnem turnirju v Atenah je v Srbiji dvignil ogromno prahu. Srbija ne bo izključena iz turnirja so prepričani srbski mediji.

Ne obstajajo niti teoretične možnosti, da bi Mednarodna košarkarska zveza Fiba po pretepu z Grki v Atenah srbsko košarkarsko reprezentanco izključila iz svetovnega prvenstva, ki se prihodnji teden začne v Turčiji. Blic piše, da bo že tako obubožano srbsko košarkarsko zvezo najverjetneje doletela visoka denarna kazen, igralcem, ki so bili vpleteni v pretep pa naj bi komisarji Fibe izrekli eno do tri tekme prepovedi igranja.

To praktično pomeni, da selektor evropskih podprvakov Dušan Ivković na startu svetovnega prvenstva ne bom ogel računati na kapetana moštva Nenada Krstića in verjetno tudi Marka Kešelja ter zvezdnika Miloša Teodosića. Podobna kazen čaka tudi grško stran. Svojo odločitev glede kazni bo Fiba objavila v sredo.

Fiba je lani že obravnaval podobne primere, kot se je zgodil v Atenah. Pred Južnoameriškim prvenstvom so se stepli košarkarji Mehike in Urugvaja. Fiba je obe košarkarski zvezi kaznovala z denarno kaznijo, pretepače pa izključila za dve do tri tekme.

Španski selektro zahteva kazen za Krstića
Španski selektor Sergio Scariolo je od Fibe zahteval, da ostro kaznuje kapetana Srbije Nenada Krstića. "Negativno sem presenečen zaradi pretepa grških in srbskih košarkarjev. Krstić je prestopil vse meje. Če ga ne bodo najostreje kaznovali bo to slabo za disciplino v košarki in njen ugled," je na svoji spletni strani zapisal Scariolo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.