Šport > Košarka
3728 ogledov

Srbski trener umrl med tekmo, policija sprožila preiskavo

Dalibor Destanović Reševalni pas/Twitter
Romunska policija preiskuje okoliščine smrti srbskega košarkarskega trenerja Daliborja Destanovića.

Med tekmo mladinskih košarkarskih selekcij U16 v Romuniji je za posledicami srčnega infarkta umrl srbski trener Dalibor Destanović (48).

Nekdanji profesionalni košarkar, ki je od leta 2016 vodil ekipo Phoenix Galati, se je nenadoma zgrudil sredi prve četrtine.

Prvi so mu na pomoč priskočil zdravstveni delavci na prizorišču, kasneje pa so se za njegovo življenje borili tudi reševalci, vendar mu žal ni bilo pomoči. 

“Obrnil sem ga na bok, ker sem mislil, da je doživel nekakšno krizo. Preveril sem njegov utrip, ki ga nisem začutil, zato sem začel z oživljanjem. Oživljal sem ga vse od prihoda reševalnega vozila,” je the The Observator povedal eden izmed predstavnikov medicinskega osebja v dvorani, kjer so se pokojnikovi varovanci merili s košarkarji Stiinte Bucuresti na zaključnem turnirju divizije B.

Gledalci so nemudoma poklical reševalce, ki so na prizorišče prispeli brez zdravnika. Z oživljanjem srbskegea stratega so nadaljevali vse do prihoda v bolnišnico, kjer so potrdili njegovo smrt.

"Poklical sem še enkrat in vprašal, zakaj v reševalnem vozilu ni bilo zdravnika, saj sem jim že v prvem klicu povedal, da je nezavesten. Jezno so mi odgovorili, da ni bilo nobenega zdravnika na razpolago in to je bilo to," je povedal eden izmed očividcev.

“Na njihovo zahtevo smo aktivirali intervencijsko enoto z zdravstvenim tehnikom, ker je bila reševalna ekipa z zdravnikom takrat na drugi lokaciji,” pa so za omenjeni mediji pojasnili iz bolnišnice. 

Tamkajšnja policija je zaradi nenavadnih okoliščin sprožila preiskavo zaradi suma povzročitve smrti iz malomarnosti. 

Komentarjev 4
  • franc078 15:26 06.april 2023.

    cepivo deluje tudi z daljšim zamikom....