Šport > Košarka
25 ogledov

Srebro ni dovolj: Kazlauskas in Sabonis odstopila

Kazlauskas Litva Italija EuroBasket četrtfinale Stožice Ljubljana EPA
Manj kot dva tedna po koncu evropskega prvenstva v košarki sta kljub osvojeni srebrni kolajni odstopila trener litovske reprezentance Jonas Kazlauskas in predsednik zveze Arvydas Sabonis.

"Pritisk medijev na trenerja in igralce je velik že od prvega dne. Zdravniki pa so mi priporočili, naj živim umirjeno, brez stresa in nervoze. Hvala in srečno vsem. V prihodnje pa bodite bolj nežni," je na novinarski konferenci o svojem dostopu dejal legendarni Arvydas Sabonis, ki se skupaj s trenerjem članske reprezentance Jonasom Kazlauskasom tako poslavlja od Litovske košarkarske zveze (LKF).

Litovci so kljub neprepričljivem začetku slovenskega EuroBasketa rasli iz tekme v tekmo in po zmagi v četrtfinalu proti Italiji v polfinalu premagali še Hrvaško, a nato povsem pogoreli na finalni tekmi proti Franciji.

Kazlauskas je poleg srebra na pravkar končanem EP osvojil še bron na olimpijskih igrah v Sydneyju 2000. V klubski karieri je vodil Lietuvos Rytas, Olympiakos in CSKA Moskvo, na reprezentančni pa poleg Litve še Poljsko, Kitajsko in Grčijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.