Šport > Košarka
15 ogledov

Stankovićev pokal Sloveniji

Zoran Dragic Dragić Dragič Žurnal24 main
Za slovensko košarkarsko reprezentanco je uspešen nastop na pripravljalnem turnirju na Kitajskem. V finalu pokala Borislava Stankovića so premagali Avstralijo (71:60). Goran Dragić MVP turnirja.

Slovenska košarkarska reprezentanca je po letu 2007, ko je reprezentanco vodil Aleš Pipan, spet zmagovalka pokala Borislava Stankovića. Varovanci Memija Bečirovića so v finalu pripravljalnega turnirja na Kitajskem z 71:60 (12:16, 29:27, 49:42) premagali lansko zmagovalko Avstralijo in se ji tako obenem oddolžili za poraz pred dnevi. Najboljši strelec tekme je bil Sani Bečirović z 20 točkami. Skupaj z Goranom Dragićem je bil Sani izbran tudi v prvo peterko turnirja, medtem ko je Dragić, ki je na lastno željo igral bolan, postal tudi najkoristnejši igralec (MVP) sedemdnevnega turnirja.
 
Zgrešeni meti in nepovezana igra sta zaznamovali prvo finalno četrtino Slovencev, v kateri "notri" niso šli niti meti za tri. V drugi četrtini se je igra popravila, saj so se reprezentanti Memija Bečirovića s trojko Gorana Dragića odlepili (24:23), polčas pa se je zaključil z 29:27.

V drugem polčasu je končno začel delovati tudi met z razdalje, glavni "krivec" za to pa je bil Samo Udrih, ki je po nekaj neuspelih poizkusih v prvem delu nato zadel dvakrat zapored in v 27. minuti je bilo že 46:34, kar je bila tudi najvišja prednost na tekmi. Z meti od daleč se je kot že nekajkrat do sedaj izkazal tudi Primož Brezec s tremi trojkami.

Slovenska prednost dvanajstih točk je v zadnji četrtini hitro skopnela na vsega tri in selektor Bečirović je nemudoma reagiral. S povzdignjenim glasom in nekaj psovkami je dobil reakcijo svojih varovancev, ki so z dvema zaporednima trojkama Mihe Zupana in Bečirovića spet povišali na devet točk razlike (58:49) ter tekmo brez večjih težav pripeljali do konca. Tudi rezultat 60:57 dve minuti pred koncem tekme ni "zlomil" zeleno-belih, ki so v končnici le še višali prednost in na koncu zasluženo slavili.

Izjavi po tekmi:

Memi Bečirović, selektor:
"Pričakovano je bila to težka tekma, na kateri smo sicer dobro igrali, a imeli težave na njihovo trdo obrambo, na čemer bomo morali še delati. Veseli me, da je ekipa pokazala karakter, da so se mladi dobro vklopili in izkoristili svoje minute v finalu. Nas pa vseeno čaka veliko dela, da se dobro pripravimo na prvenstvo in popravimo napake, ki smo jih videli na dozdajšnjih tekmah. Res pa je tudi, da se nam zdaj pridružijo tudi Jaka Lakovič, Goran Jagodnik in Boštjan Nachbar, tako, da se bo lahko ekipa zdaj v popolni postavi pripravljala za svetovno prvenstvo."

Gašper Vidmar:
"Odličen občutek je že drugič osvojiti Pokal Borislava Stankovića, mislim, da je to odlična motivacija za naslednje tekme in svetovno prvenstvo. Kljub vsemu so napake, čeprav smo jih veliko že popravili."

Liudžov, turnir Borislava Stankovića, finale:

Slovenija : Avstralija 71:60 (12:16, 29:27, 49:42)
Bečirović 20 točk, Udrih 12, G. Dragić 13, Brezec 10; Anderson in Ingles 10

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.