Šport > Košarka
23 ogledov

Stari znanec na klopi Olimpije

Gašper Okorn se ni uspel dogovoriti s svojim dosedanjim klubom, poljskim Slupsko Žurnal24 main
Union Olimpija je razkrila ime novega trenerja.

Ljubljanski košarkarski kolektiv, ki bo v sezoni 2016/2017 nastopal v slovenskem prvenstvu, ligi Aba in EuroCupu, bo vodil 43-letni slovenski trener Gašper Okorn.

Okorn je bil v preteklosti že član najtrofejnejšega slovenskega košarkarskega kluba kot pomočnik in glavni trener. Preostali člani strokovnega štaba bodo znani v prihodnjih dneh.

"Zavedam se, kaj pomeni voditi Union Olimpijo. Ponujen izziv sem sprejel z veseljem in ponosom ne glede na stanje, v katerem se klub nahaja. Zahvaljujem se klubskemu vodstvu za zaupanje, pred nami je veliko dela, ki se ga bomo lotili s pozitivno energijo. O sestavi ekipe, ciljih in ostalem bomo lahko več povedali šele čez nekaj časa, za začetek pa bomo zbrali v Stožicah igralce, s katerimi klub razpolaga v članski in mladinski konkurenci in jim dodali nekaj fantov na preizkušnje,'' je za klubsko spletno stran povedal Okorn.

Prihod slovenskega strokovnjaka je pozdravil tudi direktor Matevž Zupančič: ''V skladu z znano klubsko situacijo, se je vodstvo kluba ob podpori pokroviteljev odločilo za slovenskega strokovnjaka. Ljubljančan Gašper Okorn je bil nemudoma pripravljen sprejeti izziv in ponujene pogoje. Sodelovanje smo sklenili za eno sezono. Okornov strokovni štab bo znan v naslednjih dneh, ekipa pa se bo prvič zbrala v Stožicah v torek, 16. avgusta."

Komentarjev 1
  • Avatar krojac
    krojac 21:33 11.avgust 2016.

    Stari znanec - stari rezultati.Ni možnosti za prvaka.