Šport > Košarka
25 ogledov

''Sterling je osoren in nasilen tiran''

donald sterling Reuters
Poznavalci razmer v ligi NBA opozarjajo, da bi se lahko Donald Sterling, osramočeni lastnik LA Clippers, odločil za tožbo proti ligi, ki zaradi rasističnega škandala od njega zahteva prodajo manj znanega kluba iz mesta angelov.

Komisar lige NBA Adam Silver je v torek sporočil odločitev, da mora lastnik Los Angeles Clippers Donald Sterling prodati svojo ekipo in 80-letnemu poslovnemu mogotcu izrekel doživljenjsko prepoved udejstvovanja v ligi NBA.

navijači los angeles clippers | Avtor: EPA EPA
Franšiza, ki jo je Sterling leta 1981 kupil za 12 milijonov dolarjev, naj bi bila danes vredna pol milijarde ameriških zelencev. Ogorčenje nad Sterlingovimi rastičnimi opazkami, ki so poskrbele za razburjenje v ligi NBA, so že izrazili Michael Jordan, Magic Johnson in Larry Johnson, za nakup deleža ekipe pa se zanimata boksarja Oscar De La Hoya in Floyd Mayweather ter kraljica pogovornih oddaj Oprah Winfrey.

Sterling se na odločitev lige še ni odzval, odvetnik Carl E. Douglas, ki se je s poslovnežem že udaril na sodišču, pa je prepričan, da se ne bo predal brez boja.''Sterling je osoren, kljubovalen, nasilen in bogat tiran, ki je vajen, da je vse po njegovo,'' je dejal Douglas, odvetnik nekdanjega direktorja LA Clippers Elgina Baylorja, ki je leta 2009 ekipo tožil zaradi rasne in starostne diskriminacije.

adam silver | Avtor: EPA EPA

''Tekom šestih, sedmih obravnav sem ga zaslišal na sodišču. Zavestno bo naredil ali rekel vse, da bi okrepil svoj položaj. Ko smo ga zasliševali, je godrnjal svoje odgovore. Njegov odvetnik je član odvetniške pisarne Manatt, Phelps & Phillips, ki je vajena, da potepta vsakogar,'' je dodal Douglas.

Finančni svetovalni odbor lige NBA podpira odločitev komisarja, pri izvedbi pa bo potrebno dosledno upoštevali pravilnik severnoameriške košarkarske lige, saj se bo Sterling v nasprotnem primeru skliceval, da želi NBA spodkopati vrednost njegove franšize in škodovati tekmovalnemu razvoju lige.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.