Šport > Košarka
51 ogledov

Stockton o metu Jordana: Odrinil je Russlla

Jordan Utah Jazz Chicago Bulls zadnji met liga NBA finale Reševalni pas/Twitter
John Stockton se je ob izdaji svoje avtobiografije z naslovom Assisted spomnil na nepozabne dvoboje s Chicago Bulls, ki jih njegovim Utah Jazz nikakor ni uspelo ugnati.

Član edinega pravega ameriškega Dream Teama in prebivalec hiše slavnih se je po upokojitvi leta 2003 povsem umaknil iz soja žarometov. John Stockton ves svoj čas namenja družini, mitski član Utah Jazz pa je ob izdaji avtobiografije z naslovom Assisted za Sports Illustrated spregovoril tudi o nepozabni šesti tekmi finala Lige NBA, na kateri so Chicago Bulls z Michaelom Jordanom osvojili svoj šesti prstan.

"Prvo vprašanje – je Michael Jordan odrinil Byrona Russlla?" so ga o najslavnejšem metu v zgodovini ameriške košarke vprašali v intervjuju. Jordan si je 14. junija 1998 na šesti tekmi finala izboril prostor za met ob Byronu Russllu in zadel svoj "zadnji met", čigar fotografijo je Sports Illustrated izbral za najboljšo vseh časov.

O tem, kako je Malone nosil kovčke stari dami

"Ni dvoma. Ne govorim pa tega zato, ker menim, da bi morala biti osebna napaka. Ne. Ampak vrgel ga je iz ravnotežja z odrivanjem," je odvrnil Stockton. "Torej ga je odrinil, ampak ni bilo osebne?" so ga še vprašali. "Tako je," je še dodal odlični organizator igre.

Eden od najboljših podajalcev v zgodovini Lige NBA je postregel tudi z izvrstno anekdoto o nekdanjemu soigralcu Karlu Malonu.

"Je neverjetno radodaren s svojim časom in srečo. Vidi ljudi in jim pomaga. To je vedno počel," pripoveduje Stockton. "Nekega dne smo čakali prtljago na enem od letališč. Neka gospa ga je zamenjala z enim od zaposlenih in mu rekla: 'Oprostite, bi mi lahko pomagali nesti moje kovčke?' Vsa ekipa je bila tam in gledala, on pa je rekel: 'Seveda.' Vzel je kovčke in ji sledil do avtobusa, ki je bil poln ljudi, ki so jasno vedeli, kdo je on, in ji dal kovčke vanj. Ponudila mu je napitnino, toda on ji je rekel: 'Ni treba, to gre na moj račun!'"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.