Šport > Košarka
18 ogledov

Stoudemire odhaja v New York

Potem ko je Amare prestopil v NY, so ga Knicksi zaprosili za odpoved letošnjega Žurnal24 main
Eden največjih zvezdnikov ameriške košarkarske lige NBA Amare Stoudemire bo pred novo sezono zamenjal delovno okolje. Iz Phoenixa, kjer je igral osem sezon, se bo preselil v New York.

Prestop še ni uraden, saj morata igralec in klub počakati na konec prestopnega roka v četrtek, Amare Stoudemire pa naj bi za pet let zvestobe dobil sto milijonov dolarjev. "Popolnoma sem prepričan, da bodo moje sposobnosti vodje dvignile moštvo, da bo prihajajočo sezono naredilo nekaj velikega. Knicks se vračajo!" je dejal Stoudemire, ki bo tako kot pred časom v Pheonixu igral pod vodstvom Mika D'Antonija.

Tako Amare Stoudemire – v prejšnji sezoni je v povprečju dosegal po 23,1 točke in 8,9 skoka na tekmo – kot moštvo New York Knicks sta sporočila, da bo v prihodnjih petih letih igralec član newyorškega kluba. Uradno bodo vse skupaj objavili konec tedna, potem ko se bo v ligi NBA končal prestopni rok za proste igralce. Stoudemiru se je po končani sezoni 2009/10 iztekla pogodba s Phoenixom, z dosedanjimi delodajalci pa se ni dogovoril za novo sodelovanje.

Kot je sporočil košarkarjev agent Happy Walters, bo Stoudemire z Newyorčani podpisal najvišjo možno pogodbo, ki mu bo v petih sezonah zagotovila plačo v višini 99,7 milijona dolarjev.
V New Yorku so tako naredili prvi korak k izgradnji močne ekipe, za katero so v prejšnjih sezonah načrtno varčevali pri pogodbah, s čimer so sprostili dovolj sredstev, kot jih določa omejitev izplačil v NBA ("salary cap"). Poleg Stoudemira nameravajo podpisati še z enim vrhunskim košarkarjem, pogovarjajo se z LeBronom Jamesom, Dwyanom Wadom in Chrisom Boshem. V igri naj bi bila tudi Carmelo Anthony in Tony Parker.


"Nihče ni hotel narediti prvega koraka. Zdaj sem bil jaz najpogumnejši in upam, da bo to spodbudilo še katerega od igralcev, da se mi pridruži,"
je v dvorani Madison Square Garden 27-letni košarkar že lobiral za nove delodajalce.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.