Šport > Košarka
31 ogledov

"Stožice nov list v zgodovini Olimpije"

Ilievski Žurnal24 main
Makedonski branilec Vlado Ilievski je po tekmi med Olimpijo in Krko za Žurnal24 pokomentiral tudi selitev iz Tivolija v Stožice (in nazaj). O tekmi pa: "Pričakovati je bilo, da ne bo kvalitetna."

Olimpijin košarkar Vlado Ilievski se je po vnovični (začasni) vrnitvi v Tivoli kar malce nostalgično spominjal tekem, ki jih je "legendarna dvorana" gostila v preteklosti. "Mislim, da so si ljudje želeli spremembe, da je Tivoli zamenjal dvorano Stožice. To je le hala Tivoli, ki je v zgodovini že spisala veliko zanimivih zgodb.'' A selitve v stožensko lepotico 30-letnik, ki je poudaril, da so pogoji za delo v Stožicah vrhunski, ne obžaluje. "Stožice so odlična dvorana. Mislim, da se tudi navijači bolje počutijo v tej dvorani. Na prvi tekmi proti Igokei se je čutila neka drugačna energija. Čeprav je Tivoli legendaren, pa mislim, da se je s Stožicami za Olimpijo in ljubljanski šport obrnil nov list v zgodovini.''

Ilievski je po dvoboju potarnal tudi o utrujenosti košarkarjev že po nekaj tekmah. "Utrujenost se pozna, pet minut do konca tekme sem imel krče. Težko je, ampak dobro se je izteklo in zaradi tega sem še bolj vesel.'' Če bo Olimpija do srede vendarle uspela registrirati nove košarkarje - po Ožboltovih besedah bi se to moralo zgoditi - potem bo to prijetna razbremenitev za nosilce igre pri Union Olimpiji.

 

O dvoboju, ki "ga je odločila ljubljanska srčnost", pa: "Tekma po pričakovanjih ni bila kvalitetna. S petimi oz. šestimi košarkarji lahko določene dele tekme odigramo na neki ravni. Utrujenost je naredila svoje po dveh tekmah in vsi mi, ki igramo več kot 30 minut, imamo težave z utrujenostjo. Na koncu sta le prevladala naša želja in karakter. Imamo res veliko željo po zmagah.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.