Šport > Košarka
30 ogledov

Stožice padle pred evropskimi prvaki

Vlado Ilievski in Fran Vazquez
1/42
Žurnal24 main
Košarkarji Olimpije so po srditem boju izgubili tekmo 2. kola Top 16 proti prvakom iz Barcelone s 67:68. "V drugem polčasu smo dokazali, da se lahko kosamo z vsakomur," pravi Kenny Gregory.

V šestem evroligaškem poskusu so Stožice naposled klonile. Union Olimpijo je z velikimi napori in le za točko (68:67), čeprav so zmaji denimo v 22. minuti zaostajali kar za 14 točk. Met za zmago s polrazdalje je imel odlični Kenny Gregory, ki je dosegel 14 točk in devet skokov. "V prvem polčasu smo v obrambi igrali dobro, vendar pa nismo zadevali odprtih metov, kljub temu smo ostali samozavestni. Tako na prejšnjih tekmah kot tokrat v drugem polčasu smo dokazali, da se lahko kosamo z vsakomur. Poraz je sicer za nas razočaranje, vendar moramo dvigniti glave in se pripravljati na naslednje tekme," je dejal Gregory, ki začuda, čeprav je bil na parketu 40 minut, ni metal niti enega prostega meta.

"Da, res je zelo čudno, da na vsej tekmi nisem metal nobenega prostega meta. Mislim, da je bila kar nekajkrat osebna nad mano, vendar jo sodniki pač niso piskali in s tem je treba živeti"
se ni pretirano vznemirjal Američan.

Začetek tekme je vse prej kot pripadel Olimpiji. Barcelona je takoj prevzela pobudo, izrabila neučinkovitost zmajev v napadu in vztrajno višala prednost. Ob izjemno vročem Juanu Carlosu Navarru, ki je v prvem polčasu dosegel kar 17 (!) točk, je prednost vztrajno rasla. Dvakrat je znašala tudi 13 točk – 17:4 v sedmi in 34:21 v 17. minuti. Olimpija je zgrešila svojih prvih šest metov za tri točke, Katalonci pa so zmaje nadkrilili tudi v skoku, ki so ga po dveh četrtinah dobili s 25:14. A Barça je vseeno pokazala ranljivost in ob nekoliko učinkovitejši igri v napadu so se zeleno-beli evropskim klubskim prvakom v 13. minuti približali na tri točke. Jure Zdovc bi si brez dvoma želel še kak dosojen prekršek več nad svojimi košarkarji, a jih je sodniška trojka spregledala kar nekaj. Olimpijina igra je bolehala za preveliko statičnostjo, žoga je velikokrat premalo in prepočasi krožila okrog obrambe. Na srečo pa so bili gostje približno tako (ne)učinkoviti pri trojkah kot Ljubljančani, zato prednost ni bila višja kot 10 točk.

Kmalu po začetku tretje četrtine se je Barcelona po zabijanju Koste Perovića zavihtela na najvišjo prednost 14 točk. Nato pa je sledil skoraj čudežen preobrat in delni rezultat 14:2 za zmaje. V 29. minuti pa je Goran Jagodnik poskrbel za vodstvo 50:49. Po zaporednih trojkah Saša Ožbolta in Damirja Markote na začetku četrte četrtine je Olimpija vodila z 59:55, še vedno pa je vztrajno zadeval Navarro. Ta je tudi dosegel zadnji koš, zmaji so imeli poslednji napad za zmago, vendar met Kennyja Gregoryja ni šel skozi obroč.

Evroliga, Top 16, skupina F:

Union Olimpija : Regal Barcelona 67:68
Gregory 14, 9 sk., Šermadini 14, 6 sk., Jagodnik 12, Markota 10, Ilievski 8, Pinkney 5, Ožbolt 4; Navarro 27, Lorbek 12, Grimau 11

Maccabi Electra : Lottomatica Roma 99:58
Schortsanitis 19, Eliyahu 18, Pargo 16; Dašić 13, Djedović in Traore po 10

Lestvica: 1. Barcelona 4 točke, 2. Maccabi 3, 3 Olimpija 3, 4. Roma 2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.