Šport > Košarka
33 ogledov

Strelski dvoboj LeBronu, zmaga Bikom

lebron james chicago bulls cleveland Reuters
V edini tekmi severnoameriške košarkarske lige NBA sta se davi pomerila Chicago Bulls in Cleveland Cavaliers, zmage s 113:98 pa so se veselili prvi.

Velik delež k zmagi je prispeval Derrick Rose, ki je dosegel 30 točk in sedem podaj, prvi strelec tekme pa je bil LeBron James, ki je v dresu konjenice dal 31 točk. V dresu bikov se je izkazal tudi Tony Snell, ki se je ustavil pri 22 točkah, Pau Gasol pa je 14. zapored dosegel dvojni dvojček; tokrat je 18 točkam dodal 10 skokov. Joakim Noah je dal 10 točk, 15 skokov in sedem podaj.

Še točko več kot Rose je dal James, ki je temu dosežku dodal še pet skokov in štiri podaje. Je pa od 16 izgubljenih žog Clevelanda polovico "pridelal" sam. Kyrie Erving je dosegel 17 točk in šest skokov. Cleveland je izgubil drugič na 16 tekmah.

"Čakam na svojo igro. To je vse, kar počnem. Potrpežljiv sem z žogo. Skušam prebrati nasprotno obrambo in podati žogo pravim ljudem, ki so prosti. Da, zelo sem zadovoljen s svojimi predstavami," je po tekmi razložil Rose.

Konec tedna je onkraj luže v Madison Square Gardnu v New Yorku na sporedu tradicionalna tekma zvezd, ki se začne v petek. Zahod se bo proti Vzhodu pomeril v nedeljo.

Liga NBA, izidi:

Chicago Bulls : Cleveland Cavaliers 113:98

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.