Šport > Košarka
21 ogledov

Subotić zdržal le dober mesec dni

Slobodan Subotić Saša Despot
Slobodan Subotić je na mestu direktorja košarkarjev Uniona Olimpije zdržal le dober mesec dni. Piksi je kot razlog za odstop navedel nevzdržen finančni položaj: "Razlog je trenutna finančna situacija v klubu, ki je jaz ne znam popraviti, ne morem popraviti in imam zvezane roke."

Slobodan Subotić je zaradi nevzdržnega finančnega položaja nekaj minut po poldnevu uradno odstopil z mesta direktorja košarkarskega kluba Union Olimpija. Novico je za STA potrdil tudi Subotić osebno.

"Razlog je trenutna finančna situacija v klubu, ki je jaz ne znam popraviti, ne morem popraviti in imam zvezane roke," je ob potrditvi odstopa povedal 56-letni Subotić, ki ga je upravni odbor kluba na to mesto imenoval 7. maja, zamenjal pa je Janeza Rajglja, ki so ga v klubu le nekaj dni pred tem razrešili.

Kot pravi Subotić, v 70. in 80. letih prejšnjega stoletja tudi legenda v dresu zmajev, ni našel načina, da v Olimpiji uresniči svoje načrte. Kot je slikovito opisal, se je znašel pred steno in poti naprej ni več: "V klubu sem bil več kot mesec dni in mislim, da smo naredili zelo veliko za klub, ga pripravili na novo sezono, naredili program, a zadnji teden sedim v pisarni in ne dvigujem telefonov, ker imam zvezane roke. Ljudje pa hodijo na vrata za dogovore, kličejo ..."

Subotić, ki pravi, da mu je žal za Olimpijo, naj bi že imel novega delodajalca. Po poročanju spletne strani asia-basket.com je postal trener libanonskega moštva Sporting Al Riyadi Bejrut. "To ponudbo imam že več dni in je finančno zelo ugodna. Zdaj se bom v nekaj dneh dokončno odločil."

Odhod Subotića so potrdili tudi v ljubljanskem klubu, kjer o nasledniku Subotića za zdaj le ugibajo, v košarkarskih krogih pa se je o odhodu Subotića v preteklih dneh že veliko govorilo.

Komentarjev 1
  • KLOBO 14:14 15.junij 2012.

    A sedaj se boš pa pametnega delal, kot da nisi vedel v kaj vstopač pred enim mesecem!! Saj nisi prišel iz lune!!