Šport > Košarka
1 ogledov

Subotiču odpoved v Cedeviti

Slobodan Subotič se je preselil na borzo dela. (Foto: ABA) ABA
Zaradi spora s predsednikom kluba Mladenom Bebrom Slobodan Subotič zapušča trenersko mesto košarkarjev Cedevite. Nasledil ga bo Aca Petrović.

Kljub dobrim rezultatom slovenski košarkarski strokovnjak Slobodan Subotič ne bo dočakal konca sezone kot trener zagrebške Cedevite. Pet krogov pred koncem rednega dela v Ligi za prvaka je dobil odpoved, potem ko se je sprl s predsednikom kluba Mladenom Vebrom. Pri Cedeviti niso izgubljali časa ter se hitro dogovorili z Acom Petrovičem, ki bo klub vodil že v nedeljo na derbiju proti svojemu nekdanjemu klubu Zadru.

"Danes smo se razšli s trenerjem, ki je klub uspešno vodil vso sezono. Razlog ni nezadovoljstvo z vodenjem moštva ali rezultati, ki so v zadnjem času sijajni, pač pa je bil kršen statut in klubska hierarhija. Zato se je uprava enoglasno odločila, da zamenjamo prvega trenerja," je v pojasnilu za javnost na spletni strani kluba zapisal športni direktor Cedevite Matej Mamić.

Subotič naj bi se že nekajkrat sprl z upravo kluba, ki ji je prekipelo po incidentu v Slavoniji. Po gostovanju Cedevite pri Dardi je uprava obljubila, da bo svojo prvo ekipo kot goste pripeljala na tekmo svoje B-ekipe, Mladosti v Belišče.

Cedevita je po devetih kolih druga na lestvici, edini poraz pa je doživela v Zadru (84-82), proti kateremu v nedeljo igra pred domačimi navijači. Če Cedevita zmaga z več kot dvema točkama prednosti, bo prevzela vrh lestvice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.