Šport > Košarka
61 ogledov

Sutjeska še drugič boljša od Olimpije

Union Olimpija Anže Petkovšek
Košarkarji Uniona Olimpije so v 16. krogu lige Aba v gosteh izgubili proti Sutjeski z 78:86 (18:26, 44:39, 57:62).

V prvem delu sezone so ljubljanski košarkarji pred svojimi navijači doživeli nepričakovan poraz s Sutjesko, ki je do zmage prišla v zadnji sekundi tekme. Za Črnogorce je bila to prva zmaga v sezoni, nato so zmagali le še trikrat, medtem ko so Ljubljančani v 15 tekmah slavili šestkrat. Tudi v prejšnjem krogu doma proti Igokei, želja varovancev Gašperja Potočnika pa je bila, da bi leto končali s tremi zaporednimi zmagami. Danes v Nikšiću in potem prihodnjo sredo še s Cibono v dvorani Stožice, a sem jim je zalomilo že v Črni gori.

Že po prvi četrtini ni nič kazalo na ljubljansko zmago. Domači košarkarji so z odličnim metom za dve točki (10:13), nezaustavljiv je bil Radosav Spasojević po prvi četrtini vodili za osem točk. V ljubljanski ekipi, v kateri ni bilo obolelega Zacka Wrighta in poškodovanega Saše Zagorca, je bil v napadu še najbolj razpoložen Mitja Nikolić, toda v drugi so se le prebudili tudi njegovi soigralci. V 14. minuti je Sutjeska še vodila s 30:24, na krilih Save Nešića pa so Ljubljančani tri minute pozneje povedli (36:34). Z dobro igro so nadaljevali do konca prvega polčasa, ki ga je z uspešno izvedenima prostima metoma končal Gregor Hrovat.

Drugi polčas se je še začel po željah ljubljanske ekipe, ki je s točkami Ronaldsa Zakisa domačinom pobegnila za osem točk (47:39), vendar nadaljevanje ni bilo več tako uspešno. Domačini so zaustavili Lešića, Spasojeviću sta se v napadu pridružila še visoki center Draško Albijanić in Nikola Pavličević. S trojko Spasojevića so domačini v 26. minuti spet povedli (54:51), nato pa prednosti niso več izpustili iz rok. Ob koncu tretje četrtine so vodili s petimi točkami prednosti, ki je Ljubljančanom, do konca tekme ni več uspelo uloviti. Skok je bil sicer na strani ljubljanske ekipe, ki je spet naredila veliko število lastnih napak, zadela pa je le tri trojke iz 19 poskusov.

V prihodnjem krogu bo Union Olimpija, v sredo, 30. decembra, v Stožicah gostila Cibono.

Liga Aba, izidi:

Sutjeska : Union Olimpija 86:78 (62:57, 39:44, 26:18)

Več sledi...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.