Šport > Košarka
28 ogledov

Švedski košarkar podpisal za Helios

Ricky Shields se v Domžale ne vrača. Zdaj bo zanje igral Person. (Foto: Saša Des Žurnal24 main
Pri Unionu Olimpiji še naprej nobenega novega igralca. Drugače je pri njihovih tekmecih. Po novomeški Krki je zdaj po prvi tuji okrepitvi posegel domžalski Helios. Zanje je podpisal Šved Andreas Person.

Košarkarji domžalskega Heliosa bodo v naslednji sezoni igrali s švedskim organizatorjem igre. Vodstvo kluba je v svoje vrste pripeljalo 19-letnega Šveda Andreasa Persona. Igralec, visok 187 cm, je zastopal barve svoje države v vseh mladinskih starostnih kategorijah. Helios je v sredo začel s pripravami na novo sezono in ima za razliko od Olimpije lepo število razpoložljivih košarkarjev.

Na kadetskem evropskem prvenstvu si je priigral naziv MVP igralca prvenstva, na mladinskem pa je bil izbran v najboljšo peterko. Tudi na pravkar končanem evropskem prvenstvu divizije B v kategoriji U-20 je bil izbran za najboljšega organizatorja prvenstva in s tem tudi v peterko tega prvenstva. Person je na tem prvenstvu v osmih tekmah dosegal po 14,9 točke, 3 podaje in 3,4 skoka. V minuli sezoni je Andreas Person branil barve švedskega prvoligaša Uppsale, kjer je bilo njegovo povprečje 12,2 točke, 2,8 podaje in 3,2 skoka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.