Šport > Košarka
991 ogledov

Svetovnim podprvakom se je zalomilo na odločilni tekmi

Facundo Campazzo Profimedia
Argentinski košarkarji na letošnjem svetovnem prvenstvu ne bodo branili srebrnega odličja izpred štirih let.

Argentinska košarkarska reprezentanca je ostala brez mesta na letošnjem svetovnem prvenstvu, ki ga bodo med 25. avgustom in 10. septembrom organizirali Filipini, Japonska in Indonezija. V zadnjem, 12. krogu južnoameriških kvalifikacij so podprvaki z zadnjega SP doma izgubili proti Dominikanski republiki s 75:79.

Argentinci so na odločilni zadnji tekmi dve minuti do konca tretje četrtine vodili že za 17 točk, a na koncu izgubili in prvič po letu 1982 ostali brez mesta na mundialu.

V razvrstitvi četrtouvrščenih ekip v obeh kvalifikacijskih skupinah so imeli nato še slabši izkupiček v primerjavi z Brazilijo. Ta si je nastop na SP na podlagi boljše razlike v koših zagotovila po zmagi na zadnjem obračunu proti oslabljenim Američanom s 83:76.

Na svetovno prvenstvo sta se iz Južne Amerike iz skupine A poleg Dominikanske republike uvrstili še reprezentanci Kanade in Venezuele. Iz skupine B pa so poleg Brazilije napredovale še izbrane vrste ZDA, Portorika in Mehike.

Argentina je na zadnjem SP na Kitajskem pred štirimi leti v finalu izgubila proti Španiji s 75:95.

Pred tem je argentinska izbrana vrsta v domovini slavila na sploh prvem SP leta 1950, v finalu pa igrala še leta 2002, ko je v ZDA po podaljšku s 84:77 slavila Jugoslavija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.