Šport > Košarka
2 ogledov

Szolnok v ligi ABA zamenjal Maccabi

maccabi prvak aba 2012 ABA
V regionalni košarkarski ligi ABA so na današnji letni skupščini ABA Sidro potrdili še 14. člana za sezono 2012/13. Potem ko se je konec maja izraelski Maccabi zaradi preobremenjenosti odločil za izstop iz tekmovanja, ga je v ligi ABA nasledil Szolnok, tretjeuvrščeni klub madžarskega prvenstva.

"Madžari so bili resen kandidat že dlje časa, vendar se do rešitve statusa Maccabija z njimi nismo mogli pogovarjati. Bili so finančno daleč najbolj ugodna izbira med kandidati in takšno odločitev smo sprejeli tudi zaradi težke finančne situacije v svetu. Pogodbo bomo sklenili za več let, Madžari pa bodo enako kot Maccabi izvzeti iz lova za mesti v evropskih tekmovanjih. Oni si jih zagotavljajo preko madžarskega DP in ne preko naše lige," je dejal predsednik ABA Radovan Lorbek in potrdil, da ima liga finančno konstrukcijo za prihodnjo sezono pokrito.

Na današnji skupščini so potrdili tudi finančno poročilo za koledarsko leto 2011 in tekmovalno poročilo direktorja Josipa Bilića.

Žreb za novo sezono lige ABA bo 10. julija v Zagrebu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.