Šport > Košarka
0 ogledov

T. J. Ford v Zagrebu

T. J. Ford Reuters
Košarkarji Zagreba so dobili zvenečo okrepitev. Do konca lockouta bo zanje igral Američan T. J. Ford, ki ima bogate izkušnje iz lige NBA.

"Dokler traja lockout, bom igral za Zagreb," je T. J. Ford dejal za ameriški ESPN, novico o prihodu 183 centimetrov visokega organizatorja igre pa so že potrdili tudi v vodstvu kluba. Ford je bil na naboru leta 2003 izbran kot osmi, njegova pogodba pa je v okvirih proračuna zagrebškega kluba. Pogovori so trajali dva tedna, ključno vlogo pa je imel Kenny Taylor, ki je pred petimi leti igral za Zagreb in je najboljši Fordov prijatelj.

V ligi NBA je Ford odigral 415 tekem za Milwaukee, Toronto in Indiano, povprečno pa je dosegal po 11,4 točke in imel po 5,9 podaje na tekmo. Njegovo kariero je zaznamovala poškodba hrbtenice, ki je močno zavrla njegov razvoj. Leta 2007 ga je revija Sports Illustrated razglasila za najhitrejšega igralca lige. "Srečni smo tudi zaradi skepktikov in njihovih sarkastičnih komentarjev, ki so spremljali naš trud," je dejal športni direktor Zagreba Hrvoje Ciketić. Ford bo na Hrvaško prispel danes.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.