Šport > Košarka
64 ogledov

Tajfun zmagal in izsilil tretjo tekmo

košarka Saša Despot
Košarkarji Tajfuna so na drugi tekmi četrtfinala lige Nova KBM premagali Union Olimpijo s 81:71 (24:16, 46:31, 66:50).

Košarkarji Tajfuna so četrtfinalno serijo proti Unionu Olimpiji izenačili na 1:1, tako da bo odločitev o polfinalistu padla v torek, ko je v Stožicah na sporedu odločilna tretja tekma.

Šentjurčani so bili blizu uspeha že v Stožicah (78:74), tokrat pred svojimi gledalci, ki so do vrha napolnili dvorano osnovne šole v Hruševcu, pa so imeli vse niti igre v svojih rokah. Razglašeni gostje so vso tekmo zaostajali in na koncu ob porazu za deset točk še razmeroma dobro končali, saj je bil zaostanek med dvobojem že tudi precej višji (-27 pri izidu 61:34).

Ljubljančani so znova razočarali svoje privržence. V ligi Nova KBM so znova na skromnem petdesetodstotnem izkupičku, saj so zmagali šestkrat in prav tolikokrat tudi izgubili, upoštevajoč še poraza v četrtfinalu pokala Spar, pa je Union Olimpija na domačih tleh krepko neuspešna.

Ljubljančane je odnesel že porazen začetek tekme; domači so dobili prvo četrtino za osem točk, ob polčasu pa so, ob le 31 doseženih točkah gostov, že imeli prednost +15.

Šele ob koncu tekme, ko je bilo že jasno, da bo zmaga ostala v Šentjurju, so se gostje nekoliko približali, vseeno pa Tajfun ni dovolil, da bi pomislili na preobrat in je tekmo s precej nervoznimi nasprotniki - sodniki so imeli nekaj dela še po izteku 40 minut, ko so mirili košarkarje na igrišču - pripeljali do zanesljive zmage.

Tajfun je strelsko vodil Sandi Čebular, dosegel je 17 točk, Domen Bratož jih je dodal 14, še trojica košarkarjev pa je dosegla deset točk, Terrel Parks je bil še z osmimi skoki blizu dvojnemu dvojčku. Pri Olimpiji sta izstopala le Gregor Hrovat s 13 in Blaž Mahkovic z 12 točkami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.