Šport > Košarka
48 ogledov

Tajfunu še superpokalna lovorika

superpokal, Krka, Tajfun
1/19
KZS/alesfevzer.com
Košarkarji Tajfuna so na tekmi slovenskega superpokala premagali Krko z 72:60 (26:16, 49:30, 60:51).

Državni prvaki iz Šentjurja so na terenu novega prvoligaša - tekma je tokrat potekala v Škofji Loki - ugnali pokalne zmagovalce iz Novega Mesta in se veselili prve lovorike v letošnji sezoni.

Prvič v zgodovini slovenske košarke v finalu ni zaigrala Union Olimpija, s sedmimi zmagami sicer najuspešnejša udeleženka tega tekmovanja. Tajkun se je za lovoriko košarkarskega superpokala potegoval prvič in tako ohranil stoodstotni izkupiček v tem tekmovanju, Krkaši pa so zamudili priložnost za peto lovoriko.

Tekmo so bolje začeli Šentjurčani, ki so si najprej priigrali 10 točk prednosti, ob koncu prvega polčasa pa je bil rezultat že 49:30 v korist državnega prvaka. Novomeščani so odgovorili v drugem delu  in se približali na pet točk razlike (55:60), nato pa jim je zmanjkalo zbranosti in Tajfun je z dvema košema hitro pobegnil nazaj na +10 ter si zagotovil miren zaključek tekme.

Pri zmagovalcih je s 15 točkami blestel Sandi Čebular, 12 jih je dodal Ceola Clark. Najboljši strelec Krke je bil Jure Lalić, ki je z 88-odstotnim metom iz igre dosegel 18 točk, Stefan Sinovec je tekmo zaključil s 16.

"S prvo tekmo svojega moštva v novi sezoni sem lahko več kot zadovoljen. V prvem polčasu praktično nismo imeli nihanj in si na ta način priigrali lepo prednost. Novomeščani so v drugi del dvoboja vstopili precej bolj agresivno, mi pa nismo odgovorili na pravi način in jim dovolili, da se približajo. V končnici smo ponovno postavili stvari na pravo mesto ter zadržali prednost,'' je povedal trener Tajfuna Dejan Mihevc.

''Vsi igralci tega moštva smo po duši zmagovalci. Prišli smo do prve lovorike, sedaj pa se bomo osredotočili na nove cilje. Ta zmaga je lepa popotnica za novo sezono, ne smemo pa si dovoliti, da bi zaspali. Začenja se Liga ABA, v kateri bo vsak dvoboj izjemno težaven. Čaka nas naporen razpored, a menim, da smo pripravljeni. Dobro smo trenirali, sedaj pa moramo to pokazati tudi na parketu," pa je dodal najkoristnejši igralec tekme Sandi Čebular.

''Tekmo smo začeli katastrofalno, brez koncentracije in očitno so igralci mislili, da bo zmaga prišla sama od sebe. V današnjih časih ne moreš nikogar premagati, če ne igraš z vso močjo vseh 40 minut, še posebej pa ne prvaka Lige Telemach. V prvem polčasu smo zaradi obupne obrambe dobili 49 točk, slabo pa smo igrali tudi v napadu. Igra, ki smo jo prikazali v drugem delu igre, je bila boljša in tako želim, da igramo ter s tem pridemo do želenih ciljev,'' je srečanje povzel trener Krke Ivan Velić.

Superpokal, izid:

Tajfun : Krka 72:60 (60:51, 49:30, 26:16)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.