Šport > Košarka
14 ogledov

Tako se utiša kritike – Bosh za 2:1

LeBron James
1/12
Žurnal24 main
Niha v formi, deležen je kritik, a zdaj najbolj zaslužen na drugo zmago Miami Heatov v polfinalu Vzhoda proti Chicago Bullsom. Chris Bosh. Dal je 34 točk in ekipa s Floride je za vodstvo z 2:1 zmagala s 96:85.

Na drugi tekmi finala vzhodne konference lige NBA je dal Chris Bosh v 42 minutah vsega 10 točk in imel osem skokov. Povratnik po poškodbi Udonis Haslem pa je v vsega 23 minutah zmogel 13 točk in pet skokov. Chris, lahko bi se kaj naučil od Udonisa ter Chris si ne zasluži mesta v tako imenovani veliki trojki, so bile kritike na račun nekdanjega košarkarja Toronto Raptorsov. A zdaj jim je odgovoril na najboljši možen način. Na tretji tekmi je dal 34 točk (iz igre je zgrešil le pet od 18 metov) in tako izdatno pomagal do zmage Miami Heatov s 96:85. "Chris je pravi profesionalec. Ostaja, kar je. Naredil je, kar smo želeli od njega. V tem dvoboju res igra za ekipo," je soigralca pohvalil Dwyane Wade. Chicago Bulls, najboljša ekipa rednega dela sezone, tako zdaj zaostaja z 1:2, četrta tekma pa se igra v Miamiju, kjer v tej končnici Vročica še ni izgubila. "Serija bo še dolga, nič še ni odločenega," ostaja previden LeBron James.

Poklapani igralci Chicaga, kot jih letos še nismo videli. Poglejte v galeriji.

"Bosh je bil fantastičen od prve minute naprej. Igral je zelo agresivno. Mislim, da smo mu mi dovolili, da mu je takoj zrasla samozavest," je napako priznal trener Bullsov, Tom Thibodeau, potem ko so se njegovi varovanci v obrambi osredotočili le na Wada (17 točk) in Jamesa (22). "Ko mu igra steče, ga je težko ustaviti. Dali smo mu preveč prostora, njegove mete nismo dobro ovirali. To je bil res njegov večer." A za drugo zmago Miamija je zaslužna tudi njihova obramba, ki je v prvem polčasu Derricku Rosu dovolila eno asistenco (bilo je 43:40). Do konca tekme je MVP zbral zanj podpovprečnih 20 točk (zadel je le osem od 19 metov iz igre). Še več: v zadnji četrtini so mu dovolili le dva meta. 26 točk in 17 skokov Carlosa Boozerja pa za morebiten preobrat ni bilo dovolj. "V tem dvoboju ni prav nič podarjenega. Treba bo zdržati do konca. To je prava bitka, borimo se za vsako posest žoge," je sklenil trener domačih, Erik Spoelstra.

Liga NBA, finale konferenc:

Vzhod

Miami Heat : Chicago Bulls 96:85 /2:1/
Bosh 34, James 22, 10 sk., Wade 17, 9 sk.; Boozer 26, 17 sk., Rose 20

Zahod

Oklahoma City Thunder – Dallas Mavericks /1:2/

* V poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.